Požiar v Ružomberskej nemocnici je pod kontrolou, pacientov evakuovali

TA3 TASR
17.10.2021 12:52

V Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku evakuovali pacientov v súvislosti s požiarom strechy na jednom z pavilónov. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

"V nedeľu, približne o 7.30 h vypukol v podkroví chirurgického pavilónu Ústrednej vojenskej nemocnice SNP - FN v Ružomberku požiar. Podľa doterajších zistení bol príčinou elektrický skrat. Požiar bol lokalizovaný a uhasený," informovala hovorkyňa s tým, že požiar je už pod kontrolou.

"Približne po dvoch hodinách však došlo k opätovnému rozhoreniu požiaru. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že plamene zachvátili strechu chirurgického pavilónu. Pacienti a personál boli z tohto pavilónu presunutí do inej časti nemocnice," uviedla Križanová. Pri požiari strechy Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku zasahujú takmer tri desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov.  

"Na mieste zasahujú príslušníci Hasičského a záchranného zboru Žilina, prítomná je tiež Vojenská polícia. O stav pacientov a personálu sa ihneď zaujímal aj minister obrany SR Jaroslav Naď," doplnila Kovaľ Kakaščíková.

Ako dodala, na mieste zasahujú hasiči z Ružomberka, Liptovského Mikuláša, Martina, Dolného Kubína, zo Žiliny a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia DHZ obcí Likavka, Lisková, Martinček a Černová. 

"Zasahujúci hasiči sa snažia požiar lokalizovať, vyhľadávajú skryté ohniská a rozoberajú strešnú konštrukciu. Veliteľ zásahu na mieste udalosti zriadil riadiaci štáb. Pri udalosti sa doposiaľ nikto nezranil. Hasičom sa požiar strechy nemocnice v Ružomberku podarilo krátko po 14-tej hodine lokalizovať. Naďalej vykonávajú likvidačné práce, vyhľadávajú skryté ohniská a rozoberajú strešnú konštrukciu," doplnila Križanová.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok