Silné monzúnové dažde si v Indii vyžiadali ďalšie obete i nezvestných

TA3 TASR
17.10.2021 09:08

Osemnásť ľudí zahynulo najnovšie v zväzovom štáte Kérala na juhozápade Indie pri zosuvoch pôdy, záplavách či zrúteniach budov, spôsobených silnými monzúnovými dažďami.

Silné monzúnové dažde si v Indii vyžiadali ďalšie obete i nezvestných
TASR/AP

Píše o tom agentúra TASS s odvolaním sa na nedeľné spravodajstvo denníka Hindustan Times, ktorý dodáva, že ďalších niekoľko desiatok osôb zostalo nezvestných. Indická televízna stanica NDTV hovorila predtým o piatich mŕtvych.

Hlavný minister štátu Kérala Pinaráji Vidžajan uviedol, že miestne úrady požiadali o pomoc pri záchranných prácach pozemné, vzdušné i námorné armádne jednotky. "Situácia v niektorých okresoch je naozaj veľmi vážna. Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme zachránili ľudské životy," nechal sa počuť Pinaráji.

Dážď síce nedeľným ránom začal na svojej intenzite uberať, avšak hrozba povodní a zosuvov zeminy zostáva podľa tamojších činiteľov v mnohých častiach prírodným živlom zasiahnutého územia naďalej.

Obdobie dažďov si v Indii každoročne vyžiada mnoho úmrtí. Monzúnové prehánky spôsobujú aj zosúvanie pôdy, pre poľnohospodárstvo v južnej Ázii sú však nevyhnutné – napríklad na indickom subkontinente tvoria viac než 70 percent celoročného úhrnu zrážok, vysvetľuje americká spravodajská stanica CNN.

Témy: India Ázia CNN
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok