Clinton sa má dobre a čoskoro ho prepustia z nemocnice, tvrdí Biden

TA3 TASR
16.10.2021 18:56

Bývalý prezident USA Bill Clinton sa má dobre a čoskoro ho prepustia z nemocnice, uviedol prezident Joe Biden.

Biden
TASR/AP

Informovala o tom v sobotu agentúra AP. Clintona hospitalizovali v utorok večer s bližšie nešpecifikovanou infekciou. Biden počas piatkového vystúpenia na univerzite v americkom štáte Connecticut povedal, že s Clintonom hovoril. Podľa jeho slov sa má bývalý prezident dobre a nie je vo vážnom stave. 

"(Z nemocnice) sa dostane čoskoro... Neviem, či to bude zajtra alebo nasledujúci deň," dodal. Clintona v utorok hospitalizovali v nemocnici v americkom štáte Kalifornia s infekciou, ktorá nemá spojitosť s ochorením Covid-19, uviedol vo štvrtok jeho hovorca Angel Ureňa.

"Zotavuje sa, má dobrú náladu a je nesmierne vďačný lekárom, zdravotným sestrám a personálu, ktorí mu poskytujú skvelú starostlivosť," napísal vtedy na Twitteri Ureňa.

Nemenovaný poradca exprezidenta uviedol, že Clinton mal infekciu močového ústrojenstva, ktorá sa rozšírila do jeho krvného obehu, ale momentálne sa už zotavuje.

Clinton (75) sa narodil v americkom štáte Arkansas a študoval i na Oxfordskej a Yaleovej univerzite. V rokoch 1993-2001 bol 42. prezidentom USA. Bol zvolený ako kandidát Demokratickej strany a predtým bol guvernérom Arkansasu. 

Jeho manželka Hillary Clintonová kandidovala v prezidentských voľbách v roku 2016 za Demokratickú stranu. Porazil ju však republikán Donald Trump.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok