Mäsiarsky ring sa opäť otvoril: Kto bude víťaz?

TA3
15.10.2021 12:23

Boj o kúpu skrachovaného mäsokombinátu Púchov opäť pokračuje. Tentokrát už prebehlo 5. kolo, kde vyhrala prvýkrát skupina od pána Bobáka (majiteľ mäsokombinátu Nord Svit), pričom skupina okolo pána Spuchliaka (majiteľ mäsokombinátu Danubius) mala prvýkrát nižšiu ponuku. Spuchliak vyhral už dvakrát, pritom neúspešne. Ponúkol veriteľskému výboru vyššiu ponuku v 6. kole a tým pádom vyššie uspkojenie ostatných veriteľov. Takýto scenár sa už dvakrát naplnil. Bude aj 6. kolo?

mäso 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Tomáš Spuchliak pôsobil v bratislavskom biznise so správou a prenájmom nehnuteľností. Už dva roky sa venuje mäsiarskemu priemyslu, keď prevzal sieť predajní mäsa Danubius a rozšíril ich počet z 11 na dnešných 35, pričom zamestnáva okolo 190 ľudí. Cieľom Spuchliaka je mať do roka 100 predajní.

Jeho ďalším snažením by malo byť prevzatie Púchovského mäsového priemyslu, ktorý pre dlhy padol do konkurzu. Ten v časoch najväčšieho rozmachu zamestnával asi 400 ľudí a ročné tržby sa šplhali na 80 miliónov eur. Spuchliak by chcel s púchovským podnikom, ktorý je podstatne väčší ako komárňanská mäsovýroba Danubiusu, výrazne rozšíriť zásobovanie veľkých sietí.

Ponuky na prevzatie púchovského mäsokombinátu však podáva aj jeden z členov jej veriteľského výboru. Ide o nitriansky Novocasing, ktorý doteraz vždy hlasoval proti ponukám Spuchliaka, hoci boli vyššie. Jeho majiteľ Bobák má totiž vlastný mäsokombinát Nord Svit, ktorému snahy Spuchliaka získať púchovský mäsopriemysel zrejme nehrajú do karát. Ako dopadne boj podnikateľov, ukážu najbližšie dni. V ich svete totiž nie je žiadnou novinkou, že skrachovanú firmu prevezme podnikateľ iba preto, aby zamedzil rozmach svojmu konkurentovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok