Slovakia Energy idú kontrolovať pre vyúčtovanie zákazníkov, hrozia im aj sankcie

TA3 TASR
15.10.2021 10:39

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví spustil kontrolu v regulovanom subjekte Slovakia Energy. Preverí, či postupuje pri aktuálnom vyúčtovaní voči svojim zákazníkom korektne. Ak sa ukáže že nie, úrad zasiahne a bude spoločnosť sankcionovať.

Informoval o tom hovorca Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Radoslav Igaz. Hovorca ubezpečil, že úrad naďalej intenzívne pracuje na riešení situácie bývalých zákazníkov Slovakia Energy. Vo štvrtok začal úrad v regulovanom subjekte Slovakia Energy výkon kontroly. Jej predmetom je "kontrola dodržiavania všeobecne záväzných právnych predpisov a vydaných rozhodnutí a overovanie správnosti a pravdivosti dokladov predkladaných úradu v oblasti regulácie elektroenergetiky a plynárenstva, so zameraním najmä na plnenie povinností kontrolovaného subjektu pri ukončení zmlúv o združenej dodávke elektriny a plynu za roky 2020 a 2021". 

"Zámerom kontroly je dohliadať a overiť si, či regulovaný subjekt Slovakia Energy pri zúčtovaní a vyrovnaní preddavkových platieb, záloh a vyúčtovania postupuje voči odberateľom korektne a v súlade s platnými pravidlami a rozhodnutiami úradu. Ak sa ukáže, že nie, úrad zasiahne a bude spoločnosť sankcionovať," poznamenal predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Andrej Juris. Úrad pre reguláciu sieťových odvetví môže v zmysle zákona udeliť v takomto prípade pokutu až do výšky 100-tisíc eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok