Trnavský samosprávny kraj spustil očkovanie proti koronavírusu na stredných školách

TA3 TASR
14.10.2021 15:59

Trnavský samosprávny kraj začal vo štvrtok očkovať proti ochoreniu Covid-19 v stredných školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Prví žiaci, zamestnanci a ich rodinní príslušníci boli vďaka výjazdovej očkovacej službe zaočkovaní v okresoch Senica a Skalica.

Nové čísla
TASR/František Iván

Cieľom je zvýšiť zaočkovanosť 

„Oslovili sme naše stredné školy, či majú záujem o očkovanie. Na základe spätnej väzby sme naplánovali výjazdy mobilnej očkovacej jednotky. Začali sme v siedmich stredných školách na Záhorí, kde je aktuálne najhoršia epidemiologická situácia. Našou prioritou je zvýšiť percento zaočkovanosti, ktoré je predpokladom na to, aby sa žiaci mohli vzdelávať prezenčne,“ informuje o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

Plnoletí záujemcovia o očkovanie si mohli vybrať medzi jednodávkovou vakcínou Janssen alebo dvojdávkovou vakcínou od Pfizer/BioNTech. Tou môžu byť zaočkovaní aj neplnoletí od 16 rokov, ktorí však musia prísť na očkovanie v sprievode svojho zákonného zástupcu.

Situácia je dobrá

Situácia v 45 stredných školách TTSK je podľa Viskupiča dobrá. Aktuálne je v preventívnej karanténe 152 študentov z 15 škôl. Pozitívny test na Covid-19 malo 30 študentov a 11 učiteľov.

Na začiatku nového akademického roka TTSK výjazdovo očkoval aj v troch univerzitách v Trnave, prvou dávkou vakcíny Janssen alebo od Pfizer/BioNTech bolo zaočkovaných 109 záujemcov.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok