Dovolenky na Slovensku sa netreba vzdať. V čom stačí mať prehľad?

TA3 TASR
14.10.2021 14:36

Tretia vlna pandémie síce prechádza aj Slovenskom, napriek tomu sa plánov na jesenný oddych netreba úplne vzdať. Stačí sa zorientovať vo farbách COVID automatu.

Turistický semafor
TASR/Erika Ďurčová

Väčšina okresov na Slovensku je podľa aktuálneho COVID automatu v oranžovej a červenej farbe, pričom pre obe farby platí, že pohyb v exteriéri nie je obmedzený. Organizácia na podporu cestovného ruchu Slovakia Travel tak odporúča prechádzky či turistiku a návštevu jedného z deviatich národných parkov.

Organizácia podotkla, že v oranžových okresoch fungujú pre skupinu OTP (očkovaní, testovaní, po prekonaní ochorenia) bez obmedzení ubytovacie zariadenia, múzeá, galérie či lanové dráhy, otvorené sú terasy, interiéry reštaurácií a na 50 % pre túto skupinu aj wellness centrá, kúpele a akvaparky. V červených okresoch sú v interiéroch povinné respirátory, wellness zariadenia napríklad v hoteloch môžu využívať len ubytovaní hostia skupiny OTP, podmienky stravovania si upravujú ubytovacie zariadenia a kabínkové lanovky sú otvorené pre kompletne zaočkovaných návštevníkov.

"Dodržiavanie opatrení je vzhľadom na pandémiu nevyhnutné, ale pre všetky subjekty v cestovnom ruchu je dôležité, že môžu poskytovať svoje služby hosťom a zákazníkom, aj keď s obmedzeniami. Slovensko má čo ponúknuť v každom ročnom období, teraz sú to cyklotúry, ale aj pešia turistika za prírodou či pamiatkami. Sú to skvelé príležitosti na aktívny oddych, načerpanie energie a posilnenie imunity," poznamenal generálny riaditeľ Slovakia Travel Václav Mika.

Slovakia Travel je národná organizácia na propagáciu, podporu a rozvoj cestovného ruchu Slovenska na domácom a zahraničnom trhu. Vznikla 1. apríla tohto roka ako štátna rozpočtová organizácia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok