Manžel jej hovoril, že Rusko chcel zlikvidovať Klaus-Volzovú. Považovala to za silné reči

TA3 TASR
14.10.2021 14:33

Herca Ľubomíra Gregora tlačil obžalovaný exriaditeľ TV Markíza Pavol Ruskol do nekalých vecí a Rusko chcel zlikvidovať svoju spoločníčku Sylviu Klaus-Volzovú. Pred Okresným súdom Bratislava II, ktorý pojednáva kauzu prípravy vraždy Klaus-Volzovej, tak vypovedala manželka zosnulého herca Ľubomíra Gregorová.

Pavol Rusko 1140 px (TASR/Pavel Neubauer)
TASR/Pavel Neubauer

Odvolala sa na viaceré informácie, ktoré mala od Gregora. "Môj manžel mi hovoril, že by sa možno do takýchto nekalých vecí dal zatiahnuť, keby som nebola ja a maličká dcérka. Klaus-Volzovej Pavol R. podrážal nohy a nedovolil jej napriek tomu, že do TV Markíza doniesla svoje financie, aby rozhodovala. Nedovolil zamestnancom, aby sa s poškodenou rozprávali. Nedovolil jej nič robiť, z čoho bola ona nešťastná," uviedla svedkyňa.

"Gregor sa rozhodol odísť z Markízy. Gregor mi povedal na margo Pavla R., že je blázon, že sa spája s mafiou. Začal sa dištancovať od Pavla R.," zdôraznila. Gregor pomáhal Ruskovi rozbiehať TV Markíza, mal tam vlastný program a mal sa stať umeleckým riaditeľom. Podľa svedkyne Gregor hovoril Ruskovi, aby Klaus-Volzovú vyplatil, čo však bývalý riaditeľ odmietal. Na strane druhej sľuboval hercovi dom v Záhorskej Bystrici. Gregor chcel z Markízy odísť. Svedkyňa najskôr nechcela veriť možnosti, že by Rusko chcel skutočne dať zlikvidovať Klaus-Volzovú. Považovala to za silné reči.

Okrem Gregorovej vypovedal vo štvrtok pred súdom aj na doživotie odsúdený Alojz Kromka, alias Čistič. Naplánovaná je ešte výpoveď ďalších troch svedkov. V kauze prípravy vraždy Klaus-Volzovej figuruje ako hlavný obžalovaný Pavol Rusko, bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ prezývaný Kýbel, Mikuláš Černák a Miloš Kaštan. Štvrtkového procesu sa zúčastňuje len Rusko. Ostatní obžalovaní dali súhlas obhajcom na pojednávanie v ich neprítomnosti. Proces sa začal v máji 2019. Černák a Kaštan sa k činu priznali, Kýbel a Rusko vinu odmietajú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok