Prípravu vraždy si Černák vymyslel, vypovedal na súde odsúdený vrah Kromka alias Čistič

TA3 TASR
14.10.2021 07:22

Na doživotie odsúdený viacnásobný mafiánsky vrah Alojz Kromka, prezývaný Čistič, nevie nič o príprave vraždy bývalej spoločníčky exriaditeľa TV Markíza Pavla Ruska Sylvie Klaus-Volzovej. Podľa neho sa takýto skutok ani nestal a vymyslel si ho banskobystrický bos Mikuláš Černák. Vypovedal tak pred senátom Okresného súdu Bratislava II, ktorý kauzu pojednáva.

O príprave vraždy nič nevie

Objasnil, že na jeseň 1997 išiel za Milošom Kaštanom do Černákovej firmy v Banskej Bystrici. "Pavol R. s Černákom sa rozprávali o nejakom probléme, ktorý mal Černák vyriešiť," priblížil. Černák sa podľa neho smial, že Pavol Rusko sa určite ešte raz vráti a že ho dá postrašiť pápayovcami a takto vytiahne z neho 10 miliónov slovenských korún.

"Ani raz som nepočul, žeby tam počas stretnutia zaznelo meno Klaus-Volzová. Čo sa týka skutku prípravy jej vraždy, o ničom neviem. Taký skutok sa ani nestal a Černák si to vymyslel. Zlomil Kaštana, aby spolupracoval, pretože Kaštanovi predtým pripísali päť vrážd. Černák sa aj mňa začiatkom roku 2018 snažil ovplyvňovať, keď som sa s ním stretol na vychádzke vo väzení," vypovedal Kromka. Ako uviedol, bývalého riaditeľa TV Markíza vtedy osobne nepoznal.

Kajúcny "šmejd" Černák

"S Černákom som mal v rokoch 1997 - 1998 normálny vzťah. Teraz nemáme žiaden vzťah. Stal sa z neho kajúcny 'šmejd'," povedal prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry. Priznal, že keď za ním prídu vyšetrovatelia, vypovedá aj v neprospech Černáka. Zo štyroch obžalovaných na štvrtkový proces eskortovali len v kauze televíznych zmeniek odsúdeného Pavla Ruska. Ostatní dali súhlas svojim obhajcom na pojednávanie v neprítomnosti.

Vypovedať by malo okrem Kromku ďalších päť svedkov. V kauze prípravy vraždy Klaus-Volzovej figuruje ako hlavný obžalovaný Pavol Rusko, bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ prezývaný Kýbel, Černák a jeho spoločník Kaštan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok