Sprístupnili registráciu na tretiu dávku vakcíny, prihlásiť sa môžu pacienti s oslabenou imunitou

TA3 TASR
13.10.2021 18:56

Rezort zdravotníctva sprístupnil možnosť registrácie na podanie tretej dávky vakcíny proti ochoreniu Covid-19. Očkovanie treťou dávkou je dobrovoľné, určené je pre pacientov s oslabenou imunitou.

Tretia dávka
TASR/AP

"Národné centrum zdravotníckych informácií podľa zoznamov od zdravotných poisťovní bude oddnes (13. 10. - pozn. TA3) posielať SMS správy všetkým pacientom na základe ich diagnóz," spresnila hovorkyňa. Po doručení informačnej SMS sa môžu zaregistrovať na stránke www.korona.gov.sk alebo www.vakcinacia.nczisk.sk.

Musíte dostať SMS

"Registrácia na tretiu dávku prostredníctvom elektronického formulára však bude umožnená len tým pacientom, ktorí dostanú informačnú SMS," upozornila Eliášová s tým, že s informačnou správou sa možno dostaviť aj do vakcinačného centra, v ktorom sa dá zaočkovať bez registrácie. 

Pacienti, ktorí nedostanú SMS správu od NCZI a majú diagnózu, ktorá ich oprávňuje na podanie tretej dávky, musia navštíviť svojho ošetrujúceho lekára, "ktorý im po zhodnotení ich zdravotného stavu vystaví výmenný lístok. S ním sa následne bez registrácie dostavia do vakcinačného centra alebo k ambulantnému lekárovi, ktorý očkuje proti ochoreniu Covid-19". 

Tretia dávka najskôr štyri týždne po druhej dávke

Hovorkyňa upozornila, že podanie tretej dávky vakcíny pre túto skupinu pacientov je možné najskôr štyri týždne po podanej druhej dávke. "Odporúčame všetkým záujemcom, aby pred podaním tretej dávky konzultovali svoj zdravotný stav so svojím ošetrujúcim lekárom."

Doplnila, že očkovanie zdravotníkov a klientov zariadení sociálnych služieb treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu Covid-19 je možné najskôr šesť mesiacov po podaní druhej dávky vakcíny. "Nateraz nie je možné podať tretiu dávku vakcíny tým osobám, ktoré v minulosti prekonali ochorenie Covid-19 a už sú zaočkovaní dvomi dávkami vakcíny." 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok