Nezabudnuteľná dovolenka v emirátoch s ultra all inclusive a ku tomu fantastický zážitok na Expo Dubaj

CK Satur/PR
13.10.2021 15:28

Nechajte sa tentokrát unášať priamym letom a to každú nedeľu z Bratislavy alebo kedykoľvek z Viedne do Spojených arabských emirátov za slnkom, morom a „expom“. A od 15.10. aj bez povinnosti PCR testu pre všetkých pri návrate na Slovensko. Zažite rozprávkovú dovolenku na pokojnom ostrove Marjan v Ras Al Khaimah.

Nezabudnuteľná dovolenka v emirátoch s ultra all inclusive a ku tomu fantastický zážitok na Expo Dubaj
CK Satur

Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah leží 70 km od pulzujúceho Dubaja. Tento severný emirát tvorí púštny svet obklopený morom i horami, ktoré mu však ešte viac pridávajú na atraktívnosti, aj napriek tomu, že turizmus sa tu rozvíja pomenším tempom ako v Dubaji či Abu Dhabi. Aj tu vyrástlo pekné dovolenkové stredisko na polostrove Marjan s modernými hotelmi. Krásna pláž, štýlové ubytovanie, dych berúci výhľad a všetko čo by ste od päťhviezdičkového hotela mohli očakávať, vám ponúka hotel Rixos Bab Al Bahr. Tento rezort si zamilujete, či už ste pár, rodina s deťmi, športoví nadšenci alebo kulinári i milovníci steakov alebo morských plodov.

Hotel Rixos Bab Al Bahr CK Satur/PR

Hotel Rixos Bab Al Bahr *****

Hotel pozostáva z troch pyramídových budov, čo mu dodáva pri brehoch Perzského zálivu akúsi ojedinelosť. Hotelové izby sú veľmi elegantne zariadené a majú výhľad na more, na bazén a púšť. Priamo pred hotelom sa nachádza 345 m dlhá piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora a s peknými výhľadmi na záliv.

V hoteli nájdete skvelé reštaurácie s medzinárodnou kuchyňou a stravovanie formou ultra all inclusive. Vynikajúca je ázijská, turecká a rybia. Posedieť si môžete v Mojito bare, Sea & See bar, Cup’n go, Cigar bar, Toast´n Burger alebo v bare Nargila s vodnou fajkou. Neďaleko hotela je nákupné centrum Al Hamra Mall. Centrum Ras Al Khaimah je vzdialené cca 25 min. Za nákupmi sa môžete vydať do Manar Mall, ktoré je vzdialené cca 15 min.

TOP 5 hotela Rixos Bab Al Bahr *****

  • priamo na súkromnej piesočnej pláži
  • ultra all inclusive, 14 reštaurácií a barov
  • detský akvapark a animačný program
  • vzdialenosť od Dubaja cca 1 hod.
  • skvelá lokalita na púštne atrakcie ako aj najdlhší zipline na svete

Rixos Bab al Bahr na polostrove Marjan. CK SATUR

Atrakcie v okolí

Tento emirát je obdarený krásnym horstvom, ktoré môžete preskúmať na jeepe alebo na štvorkolkách a zároveň sa tak povoziť na pieskových dunách, alebo si zájsť do oázy beduínov, ktorá bola navrhnutá pre tradičný kúzelný zážitok z arabskej púšte, spojený so zhovievavosťou a luxusom. Beduínska oáza je autentickou reprodukciou beduínskeho života v minulosti. Neskutočne jednoduchá atmosféra v náručí púšte si vás celkom podmaní.

Chcete tie najlepšie fotky z dovolenky v Ras Al Khaimah? Vyberte sa do opustenej rybárskej dediny Jazirat al-Hamra, nachádzajúcej sa hneď vedľa mesta Ras Al Khaimah. Rozpadnutá tradičná architektúra vytvorená z koralových blokov je pripomienkou jednoduchého miestneho života, ktorý tu kedysi prúdil. V minulosti tu žili lovci perál a rybári, no aj poslední dedinčania opustili dedinu v 60. rokoch minulého storočia. Zachovať budovy pomohlo len suché púštne podnebie, takže v ňom budete mať pocit, akoby ste sa stratili v čase.

Oáza beduínov. CK SATUR

Ak vás láka spoznať históriu emirátu, vrátane architektúry, pestovania datlí, farmárčenia či rybolovu, zájdite si do Národného múza Ras Al Khaimah, kde do roku 1964 sídlila vládnuca rodina Al Qasim. Nájdete tu i vynikajúce zbierky archeologických a etnologických artefaktov.

Športové vyžitie

Z vodných športov si môžete vyskúšať takmer všetko od windsurfingu až po jazdu na banáne a wakeboarding, vodných lyží či parasailing. Na pláži si zasa zahráte futbal alebo volejbal a využiť môžete aj „telocvične“ pod holým nebom. Emirát Ras Al Khaimah sa môže hrdo pochváliť najdlhším zipline na svete, ktorý je zapísaný aj do Guinnessovej knihy rekordov. Jeho dĺžka je 2,832 metrov a rýchlosť dosahuje až 120 kph. Tu sa skutočne môžete cítiť ako superman, pričom budete "letieť" a všade navôkol vás bude sprevádzať kamenná púšť Jabel Jais.

Zipline v Ras Al Khamiah. CK SATUR

Zábava pre deti

Pre deti hotel Rixos Bab Al Bahr***** ponúka animačné programy, detský klub Rixy, Teenage Republic, akvapark, minidisco, herňu so spoločenskými hrami.

Zoo záhrada v Ras Al Khamiah je plná života, kde žijú africké a biele levy, biele a vzácne zlaté tigre, čierne pantery, gepardy, rôzne vtáky, antilopy alebo divoké býky. Práve tu môžete využiť aj jazdecké školenie. Ak sa vám nechce veľa chodiť, zoo ponúka možnosť prenajať si auto, s ktorým sa prejdete celým rozľahlým priestorom. Treba mať len platný vodičský preukaz.

Zoo v Ras Al Khaimah. CK SATUR

Vyskúšať môžete aj novú motokárovú dráhu RAK Track, kde sa dá požičať profesionálne závodné motokáry. V ponuke sú jazdy pre deti aj dospelých.

Expo v Dubaji

Aj počas vašej dovolenky v hoteli Rixos Bab Al Bahr si môžete zájsť do Dubaja na jedinečnú svetovú výstavu EXPO, ktorá prebieha od 1. októbra 2021 do 31. marca 2022, kde 192 krajín vystavuje svoje nové moderné výdobytky. Počas výstavy nie je núdza ani o zábavu, hudbu, tance, koncerty a rôzne podujatia pre všetky vekové kategórie.

Expo Dubaj. CK SATUR

K jednotlivým pobytom vám v CK SATUR zorganizujú aj vstupenky na EXPO v Dubaji. Ak plánujete EXPO navštíviť, toto sú typy a ceny vstupeniek na tento dlho očakávaný event (1.10.21 - 31.3.22):

  • 1-dňový lístok dospelý: 23 EUR
  • 1-dňový lístok Hospitality Experience* dospelý: 130 EUR
  • 3-dňový lístok dospelý: 48 EUR
  • deti do 17 rokov zdarma
  • študenti s platným preukazom zdarma
  • seniori nad 60 rokov zdarma

* prednostný vstup na výstavisko, 5x prednostný vstup na atrakcie, vstup do Hospitality Lounge, vstup do Garden in the Sky

Aktuálne informácie o vstupe do Spojených arabských emirátov a návratu na Slovensko nájdete v covid mape od CK SATUR.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok