Matovič vysvetľoval stopnutie financií na zdravotníctvo. Dôvodom sú súkromné poisťovne

TA3 TASR
13.10.2021 13:15

Ministerstvo financií neberie na zdravotnú starostlivosť ministerstvu zdravotníctva ani „jedno jediné euro“. V stredu to povedal minister financií Igor Matovič. Stopnutie financií pre zdravotníctvo zdôvodnil tým, že súkromné zdravotné poisťovne by si financie vyplatili na svoje účty na Cypre.

Rokovanie vlády NR SR
TA3 / David Duducz

"Vysvetľovali sme si pohľady. Základná vec bola 232 miliónov eur – viazanie výdavkov tento rok,“ informoval Matovič o stretnutí s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským. Zástupcom rezortu zdravotníctva podľa jeho slov vysvetlili, že ide len o dodržiavanie zákona.

Nemocnice pre pandémiu budú podľa neho poskytovať menej zdravotnej starostlivosti. Finančné prostriedky im určené sa tak podľa ministra financií odsunú na neskôr. Inak by si podľa jeho slov  súkromné zdravotné poisťovne odviedli zisky na cyperské účty a peniaze pre chorých ľudí by neboli. "Chránime peniaze pre chorých ľudí na čas, kedy poskytovatelia zdravotnej starostlivosti budú poskytovať reálnu zdravotnú starostlivosť," dodal s tým, že peniaze dostanú vtedy, keď ich budú reálne potrebovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok