Vláda pripravila rozpočet zadlžovania a chudoby, kritizuje Pellegrini

TA3 TASR
13.10.2021 13:17

Rozpočet na rok 2022 je rozpočet zadlžovania a chudoby. Uviedol to nezaradený poslanec Národnej rady SR a predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini.

Ak koalícia podrží Matoviča, bude spoluzodpovedná za zlo. Pellegrini apeluje na SaS
TASR/Martin Baumann

Zároveň podľa neho rozpočet zodpovedá tomu, akí ľudia sedia vo vláde. "Sú to ľudia, ktorí žijú na úplne inej ekonomickej úrovni a vôbec nerozumejú tomu, ako žijú ľudia na Slovensku. Rozpočet v sebe neobsahuje vôbec nič, čo by malo zmierniť následky krízy alebo zlepšiť kvalitu života ľudí na Slovensku," kritizoval Pellegrini.

"Namiesto plnohodnotného 13. dôchodku vo výške 460 eur vyplatila vláda dôchodcom o stovky eur nižšiu štátnu sociálnu dávku, zrušila deťom obedy zadarmo – vraj na to nie sú peniaze. Výsledkom je okrem horšej kvality života aj rýchly rast septembrovej inflácie. Rodinné prídavky ide vláda valorizovať o 38 centov na úroveň 25,88 eura, hoci sám Igor Matovič ešte v máji sľuboval, že budú vo výške 200 eur na dieťa a že je to jeho zásadná požiadavka, inak odchádza z vlády," povedal Pellegrini.

Podľa neho platy lekárov, sestier, policajtov či hasičov porastú len o zákonnú valorizáciu a na zvyšovanie platov môžu zabudnúť aj štátni zamestnanci. Rozpočet označil aj za rozpočet, ktorý ohrozí ďalšie fungovanie zdravotníctva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok