Kollár: Budem sa zastávať ľudí v regiónoch, aj keby ma mali za to vyhodiť

TA3
12.10.2021 22:33

Predseda parlamentu a šéf koaličného hnutia Sme rodina Boris Kollár v relácii Téma dňa reagoval na zverejňované informácie o jeho avizovaných podmienkach odchodu z koalície. „Nepovedal som, že odchádzam, ale povedal som, že sa tých ľudí v tých regiónoch zastanem, aj keby ma mali za to vyhodiť,“ vyjadril sa.

k_1.jpg
TA3

Kollár v reakcii na vyjadrenia Richarda Sulíka konštatuje, že v koalícii má každý takzvanú „červenú čiaru“ za ktorú nepôjde. „Každý máme nejaké červené čiary. Červená čiara Richarda Sulíka je tá, keby sme zobrali kreslo pani ministerke Kolíkovej,“ vysvetlil. Kollár tvrdí, že jeho červenou čiarou je, ak nebude môcť bojovať za ľudí.

Podpora regiónov

Kollár na pondelkovom brífingu vo Vranove nad Topľou vyhlásil, že hnutie nepodporí reformu nemocníc a súdov v aktuálnej podobe. „Ja si myslím, že politik nie je volený kreslami, stoličkami, ale je volený ľuďmi,“ povedal v TA3. Myslí si, že práve preto je dôležité, aby navštevoval regióny. Rušením nemocníc a súdov sa podľa neho môžu regióny ešte viac vyľudniť. Pripomenul pritom programové vyhlásenie vlády, ktoré hovorí o podpore takýchto oblastí. „Keď zrušíme v tých okresných mestách všetky súdy, zrušíme im nemocnice, tak kto v tých mestách ostane? To sú najväčší zamestnávatelia.“

Reforma súdnictva

Základ reformy súdnictva, ktorý avizuje Kolíková, sa nachádza v programovom vyhlásení vlády. Súdy by sa podľa tejto reformy mali špecializovať na určitý typ práva. Kollár na margo toho skonštatoval, že nie len ich strana nesúhlasí s novou súdnou mapou, ale aj viacerí sudcovia či súdne odbory. „To budú stále tí istí sudcovia, ktorí toto už súdia desiatky rokov, lebo ich nemôžete vyhodiť, pretože oni majú definitívu,“ nazdáva sa Kollár. Podľa šéfa Sme rodina sa títo sudcovia len premiestnia, ale korupciu to výraznejšie neovplyvní.

Kollár dodáva, že problém nie je v tom, že ako strana nesúhlasia s reformami súdnictva a zdravotníctva. „Ja s nejakou časťou toho súhlasím, ale v tejto forme proste to nie sme schopní podporiť.“

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok