Zsuzsová, ktorá je obvinená z objednávky vrážd prokurátorov, zostáva vo väzbe

TA3 TASR
12.10.2021 12:15

Alena Zsuzsová a ďalší dvaja obvinení z objednávky vrážd v súčasnosti už generálneho prokurátora Maroša Žilinku, špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a prokurátora Petra Šufliarskeho zostávajú vo väzbe.

V utorok o tom rozhodol Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Potvrdila to právna zástupkyňa obvineného Darka Dragiča Dagmar Matušková. Rozhodnutie nie je právoplatné. "U všetkých obvinených aj u môjho klienta súd rozhodol o ponechaní vo väzbe z dôvodov, pre ktoré boli do väzby vzatí," spresnila Matušková. Podotkla, že Alena Zsuzsová a Darko Dragic zostávajú vo väzbe pre obavy z úteku, pokračovania v trestnej činnosti a ovplyvňovania svedkov. Doplnila, že u Dušana Kracinu kolúzne dôvody väzby pominuli už skôr.

"Zaregistroval som v médiách túto informáciu, že bola ponechaná vo väzbe. Bližšie sa k tomu neviem vyjadriť, nakoľko z dôvodu kolízie s iným pojednávaním som poveril kolegyňu na zastupovanie v tomto konaní. Samotné uznesenie mi bude doručené pravdepodobne zajtra," uviedol pre obhajca Aleny Zsuzsovej - Štefan Nezsméry.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v závere septembra na Špecializovaný trestný súd v súvislosti s prípravou vrážd prokurátorov obžalobu na päť osôb - Mariana Kočnera, Alenu Zsuzsovú, Tomáša Szabóa, Dušana Kracinu a Darka Dragica. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017, prijať ju mala Alena Zsuzsová.

Žilinka a Šufliarsky v minulosti vyjadrili presvedčenie, že motívom objednávky bola ich práca a Lipšic je presvedčený, že objednávateľom bol podnikateľ Marian Kwočner. Prípravu vrážd vyšetroval najprv Úrad inšpekčnej služby, neskôr ho prebrala Národná kriminálna agentúra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok