Koalícia sa dohodla na návrhu rozpočtu na budúci rok. Rokovanie bude vo štvrtok

TA3 TASR
12.10.2021 10:39

Koaliční partneri sa dohodli na návrhu štátneho rozpočtu na budúci rok. Na rokovanie vlády by mal ísť už vo štvrtok v podobe, v akej je zverejnený na stránke Hospodárskej a sociálnej rady Slovenskej republiky. Ráta s deficitom na úrovni 4,94 % hrubého domáceho produktu (HDP).

Potvrdil to predseda parlamentného finančného výboru Marián Viskupič. Viskupič priblížil, že rokovania o rozpočte sa uskutočňovali počas viacerých koaličných rád, pričom na tej pondelkovej ho už partneri schválili. Tento týždeň by tak o ňom mala rozhodnúť vláda a následne ho pošle na prerokovanie do národnej rady.

"Samozrejme, nedajú sa vylúčiť nejaké úpravy v parlamente, to je jasné," skonštatoval Viskupič. Nepredpokladá však žiadne zmeny smerom k zvyšovaniu celkového deficitu, ktorý je podľa jeho slov najvyšší možný.

V roku 2022 by malo Slovensko hospodáriť s deficitom na úrovni 4,94 % HDP. Vyplýva to z pracovnej verzie rozpočtu na budúci rok, ktorý ministerstvo financií predložilo na stredajšie rokovanie tripartity. V absolútnom vyjadrení by schodok štátneho rozpočtu v budúcom roku mal byť takmer 5,5 miliardy eur. V ďalšom roku počíta návrh už s nižším deficitom pod tri percentá HDP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok