Kollárove vyhrážky o odchode z koalície strácajú pôsobivosť a účinok, tvrdí Sulík

TA3 TASR
11.10.2021 16:49

Vyhrážky hnutia Sme rodina o odchode z koalície vníma šéf SaS a minister hospodárstva Richard Sulík ako niečo, čo sa veľmi často opakuje a stráca pôsobivosť a účinok. Dúfa, že výhrady predsedu Sme rodina a parlamentu Borisa Kollára k súdnej mape a reforme nemocníc nie sú "lacný populizmus".

Rokovanie vlády NR SR
TA3 / David Duducz

"Už to je tak, že jedným uchom dnu a druhým von," skonštatoval Sulík na pondelkovej tlačovej konferencii k otázke, ako vníma vyhrážky Kollára o odchode z vlády. "Neviem, aké dôvody Borisa Kollára k tomu viedli. Nechcem o nich ani špekulovať, chcem dúfať, že to nie je lacný populizmus, narýchlo sa niekomu zapáčiť," doplnil s tým, že také vyjadrenia nezachytil na koaličnej rade. "Zachytil som výhrady, rátal som s tým, že bude diskutovať s ministerkou Máriou Kolíkovou, ale to, že nepodporím a bodka, počujem prvýkrát," povedal Sulík k téme súdnej mapy.

Stratifikáciu nemocníc považuje Sulík za dôležitú. "Na vláde to prešlo proti hlasom ministrov Sme rodina, viem si presne tento istý model predstaviť v NR SR, pokiaľ oni budú len proti, nebudú to vetovať, prehlasujeme to bez nich, máme na to dostatok hlasov," skonštatoval šéf SaS.

Kollár na pondelkovom brífingu vo Vranove nad Topľou vyhlásil, že hnutie nepodporí reformu nemocníc a súdov v aktuálnej podobe, a to ani v prípade, ak by to malo znamenať odchod z vládnej koalície. Kritizoval aj plánované zlúčenie tamojšieho okresného súdu s humenským. Povedal tiež, že rušením nemocníc sa môžu tieto regióny ešte viac vyľudniť. Pripomenul pritom programové vyhlásenie vlády, ktoré hovorí o podpore takýchto regiónov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok