Obhajca Federer prvým semifinalistom na Turnaji majstrov

TA3, TASR
8.11.2012 19:42

Švajčiarsky tenista Roger Federer sa stal prvým semifinalistom dvojhry na Turnaji majstrov v Londýne. Obhajca titulu zvíťazil v skupine B ako nasadená dvojka nad štvorkou "pavúka" Španielom Davidom Ferrerom v dvoch setoch 6:4, 7:6.

Obhajca Federer prvým semifinalistom na Turnaji majstrov
SITA

Federer upravil vzájomnú bilanciu s víťazom turnaja série Masters v Paríži už na 14:0 vo svoj prospech a už pred piatkovým duelom proti Argentínčanovi Juanovi del Potrovi má istú účasť medzi elitným kvartetom. Vo večernom dueli B-skupiny nastúpi del Potro proti Srbovi Jankovi Tipsarevičovi.

Federerovi vyšiel úvod zápasu s Ferrerom a po rýchlom brejku sa ujal vedenia 3:0. Španiel síce vyrovnal na 3:3, no v koncovke setu slávil úspech Federer, ktorý za stavu 5:4 vďaka sérii winnerov čistou hrou prelomil podanie súpera. V druhom dejstve si obaja hráči držali podanie a tak na rad prišiel tajbrejk, v ktorom sa presadil Federer. Za stavu 6:5 premenil po kvalitnom prvom podaní v poradí tretí mečbal.

Federer po rekordnom 41. triumfe na Masters žiaril spokojnosťou. "Som veľmi rád, že sa mi podarilo vyhrať v dvoch setoch a že už mám semifinále vo vrecku. Obe dejstvá boli veľmi náročné. David ťahal skvelú sériu, vyhral turnaje vo Valencii i v Paríži a aj dnes kládol tuhý odpor. Mám s ním síce teraz bilanciu 14:0, no to nič nemení na tom, že je to skvelý tenista a veľmi nebezpečný súper," povedal Federer pre akreditované médiá.

B-skupina:
Roger Federer (2-Švajč.) - David Ferrer (4-Šp.) 6:4, 7:6 (5)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok