Po výbuchu v byte v Bratislave našli mŕtvu ženu. Obyvatelia bytovky čakajú na výrok statika

TA3 TASR
10.10.2021 09:42

V bratislavskom Ružinove došlo v noci k výbuchu a následnému požiaru v byte na Ružovej doline 9. Hasiči na mieste našli pozostatky jednej osoby, pravdepodobne 59-ročnej obyvateľky bytu.

Po výbuchu v byte v Bratislave našli mŕtvu ženu. Obyvatelia bytovky čakajú na výrok statika
Facebook.com/Martin Chren

Informoval o tom ružinovský starosta Martin Chren s tým, že príčina, prečo došlo k jednému až dvom výbuchom v byte na siedmom nadzemnom podlaží, zatiaľ nie je známa. Plyn tam totiž zavedený nemajú.

Chren upozornil, že sa momentálne čaká aj na výrok statika. V byte totiž hasiči spozorovali narušenie obvodových múrov, zničené boli aj stúpačky. "Aktuálne je na zemi asi päť centimetrov vody, ktorá pomaly steká dole. Celý vchod bude zrejme pár dní bez elektriny, byty pod výbuchom zrejme aj bez vody a kúrenia," uviedol starosta.

Bratislavská polícia uviedla, že v nedeľu krátko po 04:30 h na linke 158 prijali oznámenie o požiari bytu na ulici Ružová dolina. "Na miesto sa dostavili všetky potrebné zložky. Bola vykonaná aj evakuácia obyvateľov bytovky," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Martiniaková. Polícia zároveň potvrdila, že bolo nájdené telo bez známok života. "V tejto veci bolo začaté trestne stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia," spresnila hovorkyňa.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok