Rusko dosiahlo rekordný počet denných úmrtí súvisiacich s koronavírusom

TA3 TASR
9.10.2021 17:26

Rusko dosiahlo nový rekord v dennom počte úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19, keď ich v sobotu zaregistrovalo 968. Ide o najväčší počet úmrtí od začiatku pandémie.

Zistia, ako sme na tom s imunitou proti covidu? Ministerstvo chystá veľkú štúdiu
TASR/Jakub Kotian

Príslušné úrady zaznamenali v Rusku trvalý rast v prípadoch úmrtia v dôsledku koronavírusu. Ide o nárast o 100 úmrtí denne v porovnaní s koncom minulého mesiaca. Informuje o tom agentúra AP.

Národná pracovná skupina pre koronavírus tiež informovala, že v krajine zaznamenali viac než 29-tisíc denných prípadov nákazy. Podľa úradov je dôvodom pre prudký rast v nových prípadoch infekcie i úmrtiach nízka miera zaočkovanosti proti koronavírusu v Rusku, píše AP.

Podľa údajov ruskej vlády prijalo 47,8 milióna Rusov, alebo 33 percent obyvateľstva krajiny, najmenej jednu dávku očkovacej látky proti ochoreniu Covid-19.

Napriek tomu, že v Rusku je očkovanie domácou vakcínou Sputnik V prístupné už od vlaňajšieho decembra, sa ruským úradom nedarí vo väčšej miere presvedčiť obyvateľov, ktorí sú voči očkovaniu skeptickí, aby sa dali zaočkovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok