V Gruzínsku sa zrútila časť obytnej budovy, nešťastie si vyžiadalo niekoľko obetí

TA3 TASR
9.10.2021 14:42

Najmenej deväť ľudí zahynulo po čiastočnom zrútení obytnej budovy v gruzínskom čienomorskom letovisku Batumi. Uviedol to v sobotu gruzínsky minister vnútra Vachtang Gomelauri s tým, že dôvodom nešťastia boli nebezpečné renovačné práce.

Ukrajina panelák bytovka ilu 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

K zrúteniu zhruba piatich poschodí budovy došlo ešte v piatok, pričom poškodené bolo aj množstvo vozidiel zaparkovaných pred blokom. Polícia informovala, že pod troskami zostalo "do 15 ľudí". Informuje o tom agentúra AFP.

"Chcem vyjadriť sústrasť rodinám obetí. Zahynulo dovedna deväť ľudí," povedal Gomelauri. Zároveň dodal, že podľa všetkého vytiahli telá všetkých obetí a záchranná operácia bola prerušená v dôsledku obáv, že by sa mohla zrútiť aj zvyšná časť budovy.

Gruzínsko v pondelok na počesť obetí vyhlásilo štátny smútok. Polícia informovala, že v súvislosti s nešťastím zadržali tri osoby vrátane majiteľa bytu na prízemí a dvoch stavebných robotníkov, ktorých si najal. Vyšetrovatelia zistili, že dvaja muži, ktorí konali na nariadenie majiteľa, pracovali "v ostrom rozpore s bezpečnostnými predpismi, čo viedlo k zrúteniu jedného vchodu do budovy".

V prípade dokázania viny hrozí podozrivým trest vo výške od dvoch do desiatich rokov väzenia. Prístavné mesto Batumi je druhým najväčším mestom Gruzínska a leží na juhozápade krajiny blízko hraníc s Tureckom, pripomína AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok