Národná diaľničná spoločnosť, tvrdí, že nie je zodpovedná za kolaps na D2, obviňujú magistrát

TA3 TASR
7.10.2021 12:01

Národná diaľničná spoločnosť deklaruje, že nie je zodpovedná za aktuálne rozsiahle kolóny na diaľnici D2, ktoré často siahajú od Stupavy až za bratislavský Most Lanfranconi. V zápchach končí aj množstvo kamiónov smerujúcich do Maďarska či Rakúska.

Diaľnica D2 Dubná Skala Višńové 1140 px (SITA/Milo Fabian)
SITA/Milo Fabia

Spoločnosť tvrdí, že za problémy nemôže

Dôvodom kolapsu majú byť podľa diaľničiarov práce na oprave zjazdovej vetvy z Mosta Lanfranconi smerom na diaľnicu D1, do centra Bratislavy. Tie realizuje bratislavský magistrát. Diaľničná spoločnosť zaregistrovala "enormné množstvo sťažností" motoristov ku kolabujúcej dopravnej situácii na celom ťahu diaľnice D2 v hlavnom meste. Diaľničiari však deklarujú, že za tieto dopravné problémy nemôžu.

Diaľničiari obviňujú magistrát hlavného mesta

"Veľkoplošné opravy na zjazdovej vetve z Mosta Lanfranconi nerealizuje Národná diaľničná spoločnosť, ale magistrát hlavného mesta. Tento úsek nie je v správe Národnej diaľničnej spoločnosti a z tohto dôvodu nemáme bližšie informácie o harmonograme prác," informovala o tom hovorkyňa Eva Žgravčáková. V Bratislave je v posledných dňoch pre kolóny na D2 zhustená premávka aj na okolitých cestách v Dúbravke, Karlovej Vsi či v Starom Meste.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok