Niektoré spoje mestskej hromadnej dopravy majú po otvorení úsekov D4 a R7 meškanie

TA3 TASR
6.10.2021 20:30

Po otvorení nových úsekov bratislavského nultého obchvatu, diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, majú niektoré spoje mestskej hromadnej dopravy kratšie meškanie.

MHD Bratislava autobus ilu 1140px (SITA/Jozef Jakubčo)
SITA/Jozef Jakubčo

Dopravný podnik situáciu monitoruje

Uvádzajú to z Dopravného podniku Bratislava s tým, že ešte nemajú k dispozícii relevantné štatistické údaje, keďže nové úseky D4 a R7 boli otvorené len pred pár dňami. Dopravnú situáciu na nultom obchvate však monitorujú. 

Na základe pozorovania dát z vozidiel vo východnej časti Bratislavy (Ružinov, Dolné hony, Podunajské Biskupice) mestský dopravca tvrdí, že pred spustením diaľničného nultého obchvatu zvykli v ranných alebo popoludňajších špičkách, v dôsledku rozsiahlych kolón, meškať autobusy a trolejbusy v rozmedzí od 15 do 45 minút.

Meškanie sa zmenšilo

"Práve toto meškanie sa v posledných dňoch výrazne zmenšilo, zhruba na úroveň do 20 minút. Mnohí cestujúci sa však so zmenenými trasami liniek ešte len oboznamujú, a preto potrvá niekoľko dní, kým si nájdu najoptimálnejšie spojenie," priblížil hovorca Dopravného podniku Bratislava Martin Chlebovec.

Uplynulý víkend (2. až 3. októbra) otvorili 2,2 kilometra dlhý úsek D4 od križovatky Bratislava-Jarovce po križovatku Bratislava-Petržalka (Rusovce) a 6,3 kilometra dlhý úsek rýchlostnej cesty R7 od križovatky Bratislava-Juh po križovatku Bratislava-Nivy (Prievoz). Na konci septembra sprístupnili vodičom 4,3 kilometra dlhý úsek diaľnice D4 vrátane Lužného mosta. Posledné úseky projektu D4/R7 sa otvárajú postupne.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok