Vnučka bývalého talianskeho diktátora, Mussoliniho, získala vo voľbách do mestskej rady v Ríme najviac hlasov

TA3 TASR
6.10.2021 17:27

Rachele Mussoliniová, vnučka talianskeho fašistického diktátora Benita Mussoliniho, získala vo voľbách do mestského zastupiteľstva v Ríme spomedzi všetkých kandidátov najviac preferenčných hlasov. Vyplýva to z konečných výsledkov týchto komunálnych volieb.

Benito  Mussolini 1140px (TASR)
TASR

Prekonať svoje priezvisko je náročné

Mussoliniová získala vo voľbách, ktoré sa konali 3. - 4. októbra, ako kandidátka pravicového hnutia Bratia Talianska (FdI) podľa tejto agentúry viac ako 6500 hlasov, čo je viac než dostal ktorýkoľvek iný kandidát. Informovala o tom talianska agentúra ANSA. 

Vnučka niekdajšieho diktátora sa tak stane členkou mestskej rady už druhýkrát. Mussoliniová však trvá na tom, že jej meno nemá žiaden súvis s jej popularitou. "Človek dokáže prekonať svoje priezvisko bez ohľadu na to, ako veľmi náročné to je," vyhlásila Mussoliniová pre taliansky denník La Repubblica.

V politike nie je jediná z rodiny

Rachele je dcérou už zosnulého Romana Mussoliniho, pianistu a v poradí štvrtého dieťaťa niekdajšieho talianskeho diktátora Benita Mussoliniho. Krstné meno navyše dostala po svojej starej mame, a teda druhej manželke diktátora Mussoliniho, Rachele. Rachele Mussoliniová pri tom nie je jediným potomkom Benita Mussoliniho, ktorý sa dostal do politiky. Jej nevlastná sestra Alessandra bola v minulosti poslankyňou Európskeho parlamentu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok