V Rusku podľahlo za deň koronavírusu najviac ľudí od začiatku pandémie

TA3 TASR
6.10.2021 12:40

V Rusku v stredu zaznamenali 929 úmrtí v súvislosti s koronavírusom, čo je najviac od začiatku pandémie. Počet úmrtí zároveň prvýkrát prevýšil hodnotu 900, informovala agentúra Interfax.

Nárast infikovaných v Moskve spôsobili podľa starostu zrejme nové varianty
TASR/AP

Najviac úmrtí v súvislosti s pandémiou za uplynulých 24 hodín zaregistrovali v Moskve, a to 71. V druhom najväčšom meste Petrohrad zaevidovali 55 úmrtí. Prechádzajúci deň zomrelo v Rusku 895 ľudí. Úmrtnosť začala stúpať okolo 20. septembra. Ruská vicepremiérka Taťjana Golikovová pritom nedávno vyhlásila, že na koronavírus umierajú tí, ktorí sa nedali zaočkovať. Podiel ľudí, ktorí sa v Rusku koronavírusom nakazili, totiž podľa nej v súčasnosti neprevyšuje dve percentá.

Od začiatku pandémie v Rusku zaevidovali 212.625 úmrtí. Agentúra TASS však v minulosti upozornila, že údaj o úmrtiach nemožno považovať za kompletný, pretože úrady do štatistiky rátajú iba prípady, pri ktorých sa potvrdilo, že bol koronavírus hlavnou príčinou smrti. Za uplynulých 24 hodín v Rusku pribudlo aj 25.133 nových prípadov infekcií - najviac v Moskve (3589) a v Petrohrade (2187). Počet prípadov už piaty deň v poradí prekročil hodnotu 25.000. Vyzdravelo 19.841 ľudí.

V krajine v súčasnosti evidujú vyše 671.000 aktívnych prípadov. Napriek tomu, že v Rusku je očkovanie domácou vakcínou Sputnik V prístupné už od vlaňajšieho decembra, sa ruským úradom nedarí vo väčšej miere presvedčiť obyvateľov, ktorí sú voči očkovaniu skeptickí, aby sa dali zaočkovať. V krajine je podľa webu Gogov.ru, ktorý zbiera štatistiky o očkovaní z ruských regiónov, doposiaľ plne zaočkovaných približne 30 percent populácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok