Pri silnom zemetrasení v Guatemale zahynulo najmenej 50 ľudí

TASR, TA3
7.11.2012 19:32

Na najmenej 50 stúpol počet obetí zemetrasenia s magnitúdou 7,5, ktoré v stredu postihlo Guatemalu. Podľa agentúry AP Uviedol to guatemalský prezident Otto Perez Molina.

Pri silnom zemetrasení v Guatemale zahynulo najmenej 50 ľudí
SITA

Otrasy s magnitúdou 7,5 spôsobili zrútenie budov, zničenie cestných komunikácií a vynútili si evakuácie miestneho obyvateľstva. Väčšinu obetí pochovali trosky v štáte San Marcos, hornatom regióne neďaleko hraníc s Mexikom. Následné zosuvy pôdy zablokovali cesty a komplikovali záchranné práce. Iba v meste San Marcos sa zrútilo viac než 75 budov.

Americký geofyzikálny inštitút (USGS) oznámil, že k zemetraseniu s magnitúdou 7,5 došlo pri tichomorskom pobreží Guatemaly, približne 45 kilometrov juhozápadne od mesta Champerico, neďaleko hranice s Mexikom. K otrasom došlo 33 kilometrov pod zemským povrchom.

Budovy sa otriasali aj v meste San Salvador v susednom Salvádore a otrasy bolo dokonca cítiť až v mexickom hlavnom meste. Ide o najsilnejšie zemetrasenie, aké postihlo túto stredoamerickú krajinu od roku 1976. Otrasy s rovnakou magnitúdou vtedy pripravili o život viac ako 20.000 ľudí

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok