Defektom možno nadobro odzvoní. Prelomové pneumatiky majú prísť v roku 2024

TA3/SZ
5.10.2021 21:30

Na mníchovskom autosalóne Michelin bližšie predstavil pneumatiku Uptis, ktorú fiema vyvíja a zdokonaľuje od roku 2017, kedy sa koncept tejto pneumatiky objavil prvýkrát.

Defektom možno nadobro odzvoní. Prelomové pneumatiky majú prísť v roku 2024
Michelin

Na nedávnom mníchovskom autosalóne značka Michelin demonštrovala verejnosti použitie a schopnosti konceptu pneumatiky Uptis, ktorú netreba fúkať ako klasické pneumatiky, ktoré použivame dnes. 

Vďaka 3D štruktúre vyrobenej z tvrdej gumy dokáže pneumatika udržať svoj tvar aj bez použitia vzduchu. To znamená, že defekt síce dostať môžete, no nič to nezmení, pretože predmet, ktorý pneumatiku prepichne môžete pokojne vybrať a pokračovať ďalej v ceste. 

Čo sa týka samotného vzoru pneumatiky, tak ten je takmer nezmenený od klasickej pneumatiky. Jediným rozdielom je konštrukcia a štruktúra medzi ráfikom a behúňom. Takáto pneumatika vďaka svojej stavbe dokáže absorbovať nerovnosti a nárazy rovnako ako vzduchom natlakovaná guma. 

Otázne sú však vlastnosti pri ťažkých SUV modeloch, prípadne pri výkonných autách, kde pri zrýchlení dochádza k značnej deformácii pneumatík. Michelin plánuje túto novinku uviesť na trh v roku 2024.

Michelin Uptis Michelin
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok