Slovensko je opäť prvé. Obete pandémie u nás pribúdajú najrýchlejšie v Európe

TA3
5.10.2021 14:35

Slovensko sa opäť dostalo na prvú priečku spomedzi európskych krajín, píšu analytici projektu Dáta bez pátosu na svojom Facebooku. Ide rast počtu úmrtí v súvislosti s treťou vlnou koronavírusovej pandémie.

úmrtia nemocnica lôžko choroba 1140px (TASR/Michal Svítok)
TASR/Michal Svítok

"V raste počtu úmrtí za minulý a predminulý týždeň je Slovensko na prvej priečke v Európe s rastom o 248 %, to je na 3-4 násobok. Z počtu 23 sme narástli na 80," uvádzajú Dáta bez pátosu. Slovensko má v tabuľke výrazný náskok pred ostrovom Man a po ďalšom odskoku nasleduje Maďarsko, Moldavsko či Litva.

Analytici pripomínajú, že z vývoja odhadov majú dobrý pocit. "Lebo napríklad dnes prišla s ďaleko optimistickejšou verziou vraj Národná banka Slovenska. Sme radi, lebo ešte nedávno sme/ste počúvali o dvojnásobku počtu obetí oproti II. vlne. To by bolo 25,000. My si myslíme, že treba škrtnúť tú "2" a budeme ďaleko bližšie skutočnosti," informujú v statuse.

Počet potvrdených obetí na pľúcnu formu Covid-19 vzrástol za uplynulý deň o 14 osôb. Celkový počet úmrtí "na covid" je 12.690 a celkový počet úmrtí "s covidom" je 2479. Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok