Plačková si môže na chvíľu vydýchnuť, najvyšší súd sa nebude zaoberať väzbou pre ňu a jej muža

TA3 TASR
5.10.2021 11:43

Najvyšší súd SR sa nebude zaoberať väzobným stíhaním influencerky Zuzany Plačkovej ani jej manžela Reného Strausza, ktorí sú obvinení v rámci protidrogovej akcie Národnej kriminálnej agentúry.

plačková
Zdroj foto: reprofoto Instagram/queen.plackovaa

"Termín verejného zasadnutia vo veci Reného St. a spol. je vzhľadom na späťvzatie sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti rozhodnutiu sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku zrušený," informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Pôvodne mal NS SR rozhodovať o veci vo štvrtok 7. októbra.

NAKA v rámci protidrogovej akcie na západe Slovenska, počas ktorej zaistili viac ako deväť kilogramov pervitínu, obvinila 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. 

Prokurátor ÚŠP dal návrh na väzobné stíhanie na desiatich z nich vrátane údajného šéfa skupiny Tibora G. Sudca pre prípravné konanie ŠTS v Pezinku zobral 30. septembra do väzby šesť ľudí, Zuzanu Strausz Plačkovú spolu s manželom do väzby nezobral.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok