Austrálsky pastor, ktorý kryl zneužívanie detí, sa necíti byť vinným

TASR
5.10.2021 09:34

Austrálsky farár a zakladateľ letničnej cirkvi Hillsong, ktorý je obvinený z toho, že kryl údajné pohlavné zneužívanie spáchané jeho zosnulým otcom, v utorok vyhlásil, že sa cíti byť nevinný.

kňaz farár homosexualita homosexuál 800px (SITA/AP)
SITA/AP

Pastor Brian Houston, ktorý je vplyvnou náboženskou osobnosťou s väzbami na konzervatívneho austrálskeho premiéra, je obvinený z toho, že neoznámil úradom zneužívanie chlapca po tom, ako sa o ňom v roku 1999 dozvedel. 

Jeho otec Frank, ktorý zomrel v roku 2004, bol obvinený z pohlavného zneužívania sedemročného chlapca v čase, keď bol kazateľom v cirkvi Božie zhromaždenia (AG) v 70. rokoch minulého storočia.

Farár obvinenia odmieta

Právni zástupcovia Houstona mladšieho v utorok na krátkom súdnom pojednávaní v Sydney uviedli, že ich klient je v zmysle vznesených obvinení nevinný.

Brian v minulosti odmietol obvinenia z toho, že kryl pohlavné zneužívanie, pričom uviedol, že svojho otca s týmito tvrdeniami  konfrontoval, ale nešiel na políciu na základe želania údajnej obete.

Austrálsky premiér Scott Morrison, ktorý sa zúčastnil na podujatiach cirkvi Hillsong, vo vyhlásení po vznesení obvinení uviedol, že by nebolo "vhodné sa k prípadu vyjadrovať".

Letničná cirkev Hillsong má pobočky v 30 krajinách a hlási priemernú návštevnosť 150.000 veriacich týždenne.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok