Facebook obnovil po hodinách prevádzku, išlo o jeden z najhorších výpadkov

TA3 TASR
5.10.2021 06:20

Facebook, Instagram a WhatsApp začali pred polnocou na utorok po niekoľkohodinovom výpadku obnovovať svoju prevádzku. Niektorí užívatelia však naďalej hlásia problémy.

Facebook možnú príčinu výpadku bezprostredne neuviedol, avšak podľa expertov na kybernetickú bezpečnosť išlo zrejme o chybu systému na správu doménových mien počítačov a ich IP adries (tzv. DNS systém).

Najhorší výpadok Facebooku od roku 2008

Väčšina používateľov sa sťažovala na pomalosť webových stránok, zlé pripájanie k serveru a nefunkčnosť aplikácií. Platforma Downdetector uviedla, že obdržala 10,6 milióna hlásení o problémoch so spomínanými službami od používateľov naprieč USA, Európou a Áziou, pričom problémy sa začali objavovať okolo 17.45 h SELČ. Zhruba o sedem hodín neskôr sa služby začali vracať do prevádzky.

V chybovom hlásení, ktoré sa zobrazilo používateľom pokúšajúcim sa počas výpadku pripojiť na sociálnu sieť, Facebook uviedol, že pracuje na vyriešení problému a usiluje sa o obnovenie prevádzky. "Niečo sa pokazilo. Na všetkom pracujeme a opravíme to hneď, ako to bude možné," uviedla spoločnosť v hlásení.

Televízia CNBC uviedla, že ide o najhorší výpadok Facebooku od roku 2008, kedy problémy trvali v priebehu celého dňa. V tom čase však jeho služby využívalo len zhruba 80 miliónov užívateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok