Babiš po kauze Pandora Papers zapĺňa stránky svetových médií

TA3 ČTK
4.10.2021 12:10

Fotografia českého premiéra, Andreja Babiša, sa objavuje na titulných stranách v mnohých prestížnych zahraničných médiách v dôsledku kauzy Pandora Papers. Investigatívni novinári z mnohých krajín zverejnili odtajnené dokumenty o podozrivých finančných transakciách viacerých politických lídrov, a to vrátane Babiša, ktorý si podľa dokumentov v roku 2009 zaobstaral luxusný zámok na juhu Francúzska prostredníctvom zložitej siete offshorových firiem.

Babišova vláda ustála hlasovanie o dôvere. Komunisti odišli zo sály
TASR/AP

"Zámok privádza českého premiéra do problémov," píše sa na titulnej strane webu prestížneho nemeckého denníka Süddeutsche Zeitung spoločne s veľkou fotografiou Babiša v čiapke s nápisom Silné Česko. Kauza dominuje aj v printovej verzii denníka, kde sa taktiež objavuje Babišov portrét. Téme sa podrobne venuje aj francúzsky denník Le Monde. Babiš v hlavnom článku o kauze figuruje na prvom mieste medzi svetovými lídrami, ktorých sa nový únik utajovaných finančných informácií týka. Kauza figuruje taktiež aj na hlavnej strane francúzskej rozhlasovej stanice RFI, kde sa v titulke pýtajú, či sa Spojené štáty stávajú novým daňovým rajom.  


Babiš zapĺňa titulné strany po celom svete

Český premiér sa objavuje aj na titulnej strane britských novín The Guardian, ktoré o jeho kauze vydali samostatný článok. V Spojených štátoch o prípade informuje najmä denník The Washington Post, ktorý má Babišovú fotografiu na úvodnej strane svojho webu, pričom fotografia českého premiéra dominuje hlavnému článku, ktorý denník k téme vydal. Babiš sa v koláži objavuje vedľa čilského prezidenta Sebastiána Piňera, keňského prezidenta Uhura Kenyattta a jordánskeho kráľa Abdalláha II., ktorých sa nové odhalenia takisto týkajú.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok