Známy most v Ríme poškodil požiar, časť stavby sa zrútila do rieky

TA3 TASR
3.10.2021 18:28

Rozsiahly požiar v noci na nedeľu vážne poškodil v Ríme známy most postavený ešte v 19. storočí, ktorého časti sa v dôsledku ohňa zrútili do rieky Tiber. Informovala o tom v nedeľu agentúra Reuters.

Most sa oficiálne nazýva Ponte dell'Industria (Priemyselný most), pričom miestni ho prezývajú aj Ponte di Ferro (Železný most). Spája husto obývané rímske štvrte Ostiense a Portuense. Do prevádzky bol tento 131-metrový most uvedený v roku 1863.

Požiar na ňom vypukol v predvečer dvojdňových komunálnych volieb, v ktorých Taliani v nedeľu a v pondelok rozhodujú o zložení miestnych zastupiteľstiev a nových starostoch. V hlavnom meste sa boj o kreslo starostu zameral na problémy s upadajúcou infraštruktúrou a sektorom verejných služieb.

Pri požiari, ktorý bol viditeľný aj z veľkej diaľky, k nijakým zraneniam nedošlo. Príčina jeho vypuknutia dosiaľ nie je známa. Úrady sa však domnievajú, že ho mohol spôsobiť výbuch plynového variča, aké požívajú bezdomovci, ktorí neďaleko mosta prespávajú.

Domácnosti v okolí sa v dôsledku požiaru na niekoľko hodín ocitli bez elektrického prúdu. Most zároveň úrady uzavreli na dobu neurčitú a opätovne ho sprístupnia až vtedy, keď sa uistia, že je to bezpečné.

Témy: Tiber požiar
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok