Národným inštitútom vzdelávania a mládeže budeme bližšie k učiteľom, tvrdí Gröhling

TA3 TASR
2.10.2021 08:47

Novou inštitúciou s názvom Národný inštitút vzdelávania a mládeže budeme omnoho bližšie k učiteľom. Uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. Rezort školstva pripravuje transformáciu štyroch priamo riadených organizácií do jednej.

Grohling
TASR/Jaroslav Novák

Súčasťou transformovanej inštitúcie - Národného inštitútu vzdelávania a mládeže - budú súčasné organizácie, a to Metodicko-pedagogické centrum, Štátny pedagogický ústav, IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže a Slovenská pedagogická knižnica. "Táto zmena musí nastať k 1. januáru 2022," priblížil minister školstva.

"Budeme omnoho bližšie k učiteľom. Budeme mať organizáciu, ktorá bude zameraná na výkon. Jednotlivé úspory z administratívy budeme môcť presúvať na celé Slovensko, takže to gro nebude tu v Bratislave v rámci inštitúcie, ale v rámci regionálnych centier, ktoré budú po celom Slovensku," priblížil šéf rezortu školstva. Je rád, že aj takýmto spôsobom plnia ďalší bod programu, s ktorým išli do volieb.

Minister povedal, že nová organizácia bude mať jedného riaditeľa. "Momentálne neuvažujeme o spájaní ďalších organizácií," priblížil šéf rezortu školstva. Cieľom transformácie je podľa rezortu školstva optimalizovať štruktúru a činnosti priamo riadených organizácií tak, aby prinášali maximálny úžitok a čo najefektívnejšie využitie zdrojov na vzdelávanie - formálne i neformálne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok