Nenosiť žiadnu podprsenku je najhoršie. Ako si vybrať správnu? Pomôže bra-fitterka

TA3
2.10.2021 09:00

Väčšina žien je s poprsím nespokojná. Sebavedomie však zdvihne aj správne číslo podprsenky. A práve tu nastupuje odborníčka so zložitým cudzím názvom, bra-fitterka. Je to špecialistka, ktorá poradí, ako si vybrať správnu veľkosť a tvar bielizne. Ako vyzerá práca bra-fitterky, v čom ženy robia najčastejšie chyby? Aj o tom sme hovorili s Karinou Koskovou.

Nenosiť žiadnu podprsenku je najhoršie. Ako si vybrať správnu? Pomôže bra-fitterka
TASR/AP

Slovenky sú konzervatívne

Podľa Kariny Koskovej nosí zlé číslo podprsenky prevažná väčšina žien. Vo svojej praxi sa už stretla aj s takými, ktoré mali na sebe správne číslo, ale ich pomer odhaduje len na 3 až 5 percent. Kosková je však presvedčená, že sebadôvera a sebavedomie sa dajú budovať aj na základe správnej spodnej bielizne.

Klientky, ktoré sa na ňu obrátia, vždy najprv odmeria. Bra-fitterke záleží na rešpektovaní intímnych zón a meranie prebieha v tričku. Následne si ženy vyskúšajú rôzne typy spodnej bielizne a samé určia, koľko súkromia pri tom potrebujú. "Stále je to cudzie telo a niekto by z toho nemusel mať dobré pocity," hovorí Kosková.

Ku Koskovej prichádzajú aj ženy, ktoré sú zhrbené a na prvý pohľad vidno, že sa vo svojom tele necítia dobre. Napriek tomu tvrdí, že Slovenky sú na tom so sebavedomím dobre, dodáva však, že sú veľmi konzervatívne. Pri výbere podprsenky to podľa nej môže byť problém. "Vyberajú si klasiku. Biela, telová, čierna. Hlavne nech je to hladké, hlavne, nech to nie je vidieť pod tričkom." Podobný prístup ako Slovenky majú vraj aj Rakúšanky, kým Maďarky sú odvážnejšie.

Skúška predklonom

Nenosiť žiadnu podprsenku je to najhoršie, čo môžu ženy pre svoje prsia urobiť, tvrdí Kosková. Vysvetľuje, že prsné tkanivo bez podpory bielizne ochabuje. Aj preto je potrebné nájsť si správnu veľkosť. Jedným zo znakov, že podpsenka žene nesedí, je aj to, že po predklonení "prsia vypadnú"

Kosková odporúča urobiť si v skúšobnej kabínke test. Ženy by mali zdvihnúť ruky nad hlavu a uistiť sa, že im bielizeň drží, potom sa hlboko predkloniť a skúsiť si rôzne pohyby, aby mali istotu, že ich nič netlačí. Upozorňuje, že je normálne, keď na tele vznikajú otlačené miesta, v žiadnom prípade to však nesmú byť krvavé zárezy.

V praxi sa Kosková mnohokrát stretla aj s mužmi, či už prišli sami kúpiť partnerke bielizeň, alebo ženu pri nákupe sprevádzali. Dokonca už musela takéhoto zákazníka pre nemiestne poznámky voči partnerke aj vyhodiť. 

Celú reláciu Tak takto?! si môžete pozrieť tu:

Témy: podprsenka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok