Ľubľanu postihli prudké dažde a záplavy. Hasiči prijali viac ako 2700 telefonátov

TA3 TASR
30.9.2021 16:30

Bleskové záplavy vyvolané veľmi silným dažďom postihli vo štvrtok slovinské hlavné mesto Ľubľana, kde zaplavili budovy domov i nemocníc a vynútili si stovky zásahov zložiek záchrannej služby.

Ľubľanu postihli prudké dažde a záplavy. Hasiči prijali viac ako 2700 telefonátov
TASR/AP

Hasiči prijali viac ako 2700 telefonátov od občanov a absolvovali zhruba 400 zásahov na rôznych miestach vrátane vládnych budov, nemocníc, divadiel, galérií a škôl. V celej Ľubľane bolo zaplavených viac ako 500 budov. Na zverejnených videozáznamoch z rôznych miest vidno zaplavené ľubľanské ulice a domy a ľudí brodiacich sa vo vode. Voda prenikla aj do budovy činoherného divadla, ktoré bolo nútené zrušiť prebiehajúce predstavenie a evakuovať divákov.

Lejak takisto rozohnal v Ľubľane posledných demonštrantov, ktorí sa zúčastnili na niekoľkohodinovom proteste proti najnovším epidemiologickým reštrikciám a očkovaniu. Na rozohnanie davu protestujúcich, ktorí v stredu zablokovali hlavnú cestu, polícia použila vodné delá a slzotvorný plyn. Búrka zasiahla aj východné časti tejto malej dvojmiliónovej alpskej krajiny. Obete na životoch ani zranených nehlásili.

Témy: povodeň
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok