Je vibračné cvičenie podvod, alebo na telo funguje? Štúdia ukázala pravdu

TA3/bd
30.9.2021 09:00

Previbrujte sa k štíhlejšej línií. Buďte fit vďaka vibračnej plošine. Stačí sa na ňu postaviť, zapnúť a všetko urobí za vás a vy len sledujte, ako sa vaše telo mení. Skutočne fungujú všetky tieto výzvy a vibračné zariadenia? Vzhľadom k tomu, že cvičebné stroje s vibračnými doskami sú celkom nákladná záležitosť, je múdre si pred kúpou zistiť, či nejde o podvod.

Je vibračné cvičenie podvod, alebo na telo funguje? Štúdia ukázala pravdu
Healthline

Zariadenie a jeho nároky

Vibračné cvičenia sa vykonávajú na zariadení, ktoré vibruje celým telom od chodidiel nahor. Na trhu je viac ako jedna značka, ale všetky majú podobný dizajn. Zariadenie pripomína bežecký pás bez dlhej paluby, má vzpriamený predný diel s obrazovkou, ovládacími prvkami a opierkami rúk.

Bežecký pás by mal byť tam, kde je umiestnená vibračná doska. Stojíte na tanieri a vibrujete 30 až 50-krát za sekundu. Vibračné cvičenia vám majú pomôcť schudnúť, zvýšiť silu a flexibilitu, zabrániť úbytku svalov, zlepšiť hustotu kostí a dokonca znížiť celulitídu a odstrániť toxíny z vášho tela.

Tip: Aj keď používanie vibračnej platne nerozpustí tuk z vášho tela, môže viesť k zvýšeniu sily a výkonu, ak sa použije ako súčasť tréningového programu.

vbracna doska Healtline

Účinnosť vibračnej dosky

Ak hľadáte dôkaz, že vibračné cvičenia rozpustia kilá, komplexný výskum na podporu toho neexistuje. Podľa malej štúdie z januára 2018 bol však celkový energetický výdaj počas 20 minút cvičenia vyšší pri cvičení na vibračnej plošine v porovnaní so statickým povrchom. 

Cvičenie na vibračnej doske môže mať ďalšie zdravotné výhody. Ukázalo, že používanie vibračnej platne na celé telo zlepšuje výšku skákania a šprintérsky výkon. Okrem toho používanie vibračnej platne pri izometrických cvičeniach flexie lakťa zvyšuje súbežné sťahovanie svalov okolo kĺbu, v tomto prípade bicepsu a tricepsu.

chudnutie FreePik

Cvičte podľa seba 

Ľudia, ktorí nie sú vo forme a sú považovaní za skôr sedavé typy, môžu začať s vibračným cvičením jednoducho tak, že sa postavia na vibračný tanier a pokrčia kolená. To má stimulovať prirodzené svalové kontrakcie a prekrviť ich. Ľudia, ktorí sú zvyknutí cvičiť, môžu počas cvičenia pridávať svoje pohyby, aby nejako posilnili účinky vibračných dosiek

chudnutie FreePik

Niektoré z cvikov, ktoré môžete vykonávať na vibračnom zariadení, zahŕňajú drepy, dvíhanie lýtok, predné a bočné výpady, panvové ťahy vykonávané nohami na zariadení v ľahu chrbtom na podlahe, kliky s rukami na vibračnej palube a tiež s nohami na palube, tricepsovými prepadmi vykonanými z paluby a nožnicovým cvičením pre vaše brušné svaly, keď sedíte na palube.

Na boky zariadenia je možné pripevniť odporové pásy s držadlami, ktoré zvýšia odolnosť pri cvičeniach, ako sú bicepsové kučery a vzpriamené rady, pričom obe sa vykonávajú v stoji na vibračnej palube. Takže za nás, áno, funguje to.

Témy: Podvod
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok