Počuli ste o trinástom znamení zverokruhu? Nie je to výmysel, existenciu potvrdila NASA

TA3/zm
2.10.2021 10:00

Ak čítate horoskopy, veľmi dobre viete, že znamení je dvanásť, tak ako mesiacov v roku. No ak skúmate astrológiu do hĺbky, dostanete sa až k astronómiu. A to je vysvetlenie, prečo má NASA čo do tejto témy hovoriť.

Počuli ste o trinástom znamení zverokruhu? Nie je to výmysel, existenciu potvrdila NASA
Pixabay

Astrológia sa venuje duchovnému vplyvu hviezd na ľudí, ale astronómia je vedou, ktorá sa zaberá vesmírom vo vedeckej rovine, nie len v ezoterickej. Preto má k horoskopom, ktorým niekto verí a iný nie, čo povedať aj americká NASA.

Počet súhvezdí

Znamenia zodiaku poznáme od pradávna a ich vznik sa pripisuje dobám starého Babylonu, kedy sa rok rozdelil na dvanásť približne rovnakých častí a každá z nich ovplyvňovala charakter človeka podľa toho, kedy sa narodil. Tak v skratke vznikli znamenia.

Úseky sa rozdeľovali podľa súhvezdí na oblohe a práve NASA prišla s tým, že na nebeskom rovníku ich je trinásť a nie o jedno menej, ako sme si doteraz mysleli.      

Znamenie Hadonos

Ďalšie súhvezdie, pomenované podľa gréckej mytológie, je Hadonos. Údajne o ňom vedeli aj Babylončania, ale do zverokruhu ho nezaradili, pretože im nesedela nešťastná trinástka s počtom mesiacov v roku. Hadonos teda nie je novinka, ale NASA na ňu v roku 2016 upozornila.

Slnko do tohto súhvezdia vstupuje od 29. novembra a zotrvá v ňom do 17. decembra, kedy máme podľa klasického horoskopu znamenie strelca. Ak by sme do klasického zverokruhu pridali trinásty symbol, zmenili by sa termíny každého jedného súčasného znamenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok