Ako sa líčiť, ak nosíte okuliare? Mejkap záleží od rámu, ale aj typu sklíčok

TA/zm
30.9.2021 08:00

Dioptrické okuliare môžu limitovať možnosti, ako sa pod ne líčiť. Zamerajte sa na to, či vaše sklá oči zväčšujú alebo zmenšujú, ako aj na samotný rám, ktorý udáva prvotný dojem a mejkap mu treba prispôsobiť.

Ako sa líčiť, ak nosíte okuliare? Mejkap záleží od rámu, ale aj typu sklíčok
Pixabay/Erika Varga

Ak nevidíte dobre do diaľky, vaše okuliare budú oči zmenšovať. Naopak, horší zrak do blízka kvôli sklám oči zväčšuje, a tak si možno neviete rady, čo s líčením, aby ste spoza okuliarov vyzerali najlepšie.

Na ráme záleží

Prvé, čo by ste pri maľovaní očí mali brať do úvahy, nie sú sklá, ale samotný rám okuliarov. Záleží od toho či je výrazný, hrubý alebo farebný, čím upúta na prvý pohľad a znesie rovnako výraznejšie líčenie typu dymové tiene. Alebo naopak, nosíte nenápadné okuliare, napríklad s tenkými bočnicami a v takom prípade musíte v líčení pokračovať v jednoduchosti, aby sa mejkap a okuliare nebili.

Zmenšujúce sklá

Vašou doménou musia byť jednoznačne výrazné a veľké riasy, aby oko celkovo spoza zmenšujúcich skiel vykúkalo. Pomôcť otvoriť oko si môžete aj pomocou čiernych liniek, ktoré budete ťahať od stredu oka, nie od okraja, a skončíte jemne za hranicou očí, aby ich linka opticky zväčšila.

Ak používate tiene, mali by ste postupovať podobne ako pri linke, to znamená pretiahnuť oko smerom k vonkajšiemu kútiku. Pomôcť si môžete tým, že od vnútorného kútika smerom k vonkajšiemu vytieňujete farbu od najbledšej k najtmavšej.

Nezabúdajte na pravidlo, že výrazné majú byť vždy len oči, alebo len pery. Logicky, ak máte kvôli okuliarom oči zmenšené, môžete si dovoliť ako výrazný prvok rúž.  

Zväčšujúce sklá

Oči spoza takýchto okuliarov si nemôžu dovoliť žiadnu krivú linku či kostrbato nanesený tieň, inak si to každý všimne. Stavte v prvom rade teda ba techniku líčenia, ktorú skutočne ovládate.

Z hľadiska farebnosti siahajte skôr po tmavých tieňoch alebo linkách, ktoré opticky oči zmenšujú, a to si práve môžete dovoliť.    

So špirálou to nepreháňajte a nevyberajte si produkty na zväčšenie objemu rias, alebo ich predĺženie. Mohlo by to spoza skiel pôsobiť nevkusne až komicky.  

Výber maskary

O líčení rias však platí ešte jedno veľmi zásadné pravidlo. Akékoľvek sú vaše sklá na okuliaroch, nemôžete si dovoliť, aby sa roztekala. Keďže sa prechodom z tepla do zimy či naopak môžu sklá zarosiť, potrebujete jednoznačne vodeodolnú maskaru.  

Témy: Sklo Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok