Taxikári v Londýne sú bez práce. Situácia s nedostatkom benzínu sa nezlepšuje

TA3 TASR
29.9.2021 12:50

Taxikári v britskej metropole nepočítajú s rýchlym uvoľnením krízy s pohonnými látkami.

Taxikári v Londýne sú bez práce. Situácia s nedostatkom benzínu sa nezlepšuje
TASR/AP

"Aj napriek prianiam Borisa Johnsona sa situácia nezlepšuje," uviedol šéf zväzu londýnskych taxikárov London Taxi Drivers Association Steve McNamara v rozhovore pre BBC Radio 4. V utorok nemohlo pracovať 25 % až 30 % taxikárov v Londýne. "Taxikári bez benzínu sú aj bez práce," dodal McNamara. Rady pred čerpacími stanicami, ktoré ešte majú palivá, sú stále dlhé. Podľa McNamaru je potrebné stanoviť výnimky pre povolania, ktoré sa nemôžu bez natankovania vykonávať.

V Spojenom kráľovstve aktuálne mnoho čerpacích staníc nemá motorové palivá. Dôvodom je nedostatok vodičov nákladných áut, ktorý tiež spôsobil prázdne regály v supermarketoch. Odkedy museli niektoré čerpacie stanice pre nedostatok palív zavrieť, Briti ich panicky nakupujú a pred otvorenými čerpacími stanicami sa tvoria dlhé rady.

Premiér Boris Johnson sa v utorok v krátkom videopríhovore snažil občanov upokojiť. Uviedol, že situácia sa už stabilizuje a vyzval Britov, aby prestali panicky nakupovať. Denník Times však v stredu s odvolaním sa na zdroje z odvetvia uviedol, že môže trvať týždne, kým sa situácia viditeľne uvoľní. Podľa BBC sa aktuálne zaškoľujú vojaci, aby mohli voziť palivá na čerpacie stanice.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok