Doležal bude o D4/R7 rokovať so starostami, odprezentuje im aj štúdiu

TA3 TASR
29.9.2021 11:35

Minister dopravy Andrej Doležal bude v pondelok, 4. októbra, opäť rokovať s primátorom Bratislavy Matúšom Vallom a predsedom Bratislavského samosprávneho kraja Jurajom Drobom. Témou bude bratislavský nultý obchvat - diaľnica D4 a rýchlostná cesta R7. Na stretnutie pozve minister aj starostov obcí, ktorých sa dotýka otvorenie obchvatu.

Doležal bude o D4/R7 rokovať so starostami, odprezentuje im aj štúdiu
TASR/Jaroslav Novák (ilu)

"Rezort dopravy si nechal už minulý rok vypracovať štúdiu dopravných dát, ktorá sa zaoberala predikciou dopravy v dotknutých úsekoch do otvorenia križovatky D1/D4. Závery tejto štúdie im odprezentujeme v pondelok v rámci stretnutia," povedal hovorca rezortu dopravy Ivan Rudolf. Ako podotkol, minister sa už v pondelok, 27. septembra,  osobne rozprával so starostom Ivanky pri Dunaji Vladimírom Letenayom.

Starosta adresoval ministrovi otvorený list, kde ho upozornil, že obyvateľov spádovej oblasti Ivanky pri Dunaji v okrese Senec vystavil štát nepredstaviteľnému dopravnému kolapsu. Jedným z dôvodov je podľa Letenaya aj otvorenie križovatky Ivanka-Západ. Šéfa rezortu dopravy preto žiada o okamžité zrušenie všetkých vjazdov a zjazdov na a z diaľnice D4 v križovatke Ivanka-Západ, a to až do dobudovania križovatky Ivanka-Sever. Taktiež o urýchlenie rozšírenia Seneckej cesty (I/61) na štvorpruh.

K nultému obchvatu sa vyjadril aj Vallo

K bratislavskému nultému obchvatu sa v posledných dňoch vyjadril aj bratislavský primátor Vallo. Vyhlásil, že hlavné mesto nebude môcť považovať obchvat za dokončený, pokiaľ nebude dokončená mimoúrovňová križovatka Prievoz v Bratislave. 

Pred skorým otvorením chýbajúcich úsekov navrhuje magistrát uprednostniť skoré dokončenie a otvorenie všetkých vetiev križovatky Prievoz, aby sa bratislavský Prístavný most a jeho okolie nestalo pre vodičov "ešte väčšou nočnou morou, ako je dnes".

Posledné úseky projektu D4/R7 sa budú otvárať postupne. V nedeľu, 26. septembra, otvorili 4,3 kilometra dlhý úsek diaľnice D4 vrátane Lužného mosta. Nasledovať by malo otvorenie zvyšku rýchlostnej cesty R7 a ďalšieho úseku D4.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok