Predávali kokaín? Polícia má v prípade, v ktorom je obvinená aj Plačková, odposluchy

TA3 TASR
29.9.2021 09:34

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku bude rozhodovať o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry väzobne stíhať desať osôb zadržaných Národnou kriminálnou agentúrou. Rozhodne sa tak aj o influencerke Zuzane Strausz Plačkovej a jej manželovi Reném Strauszovi.

Predávali kokaín? Polícia má v prípade, v ktorom je obvinená aj Plačková, odposluchy
Instagram.com/queen.plackova

Neverejné výsluchy sú naplánované od 14.00 h a následne od 17.00 h. Potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. "Na ŠTS bol v nočných hodinách doručený návrh na vzatie do väzby pre desať osôb," ozrejmila.

Usvedčiť by ich mohli aj odposluchy

Známej influencerke hrozí až doživotie. Manželia mali podľa uznesenia o vznesení obvinenia, ktoré ako prvý priniesol portál topky.sk, vykonávať koordinovanú trestnú činnosť od roku 2012. S ďalšími troma obvinenými mali distribuovať kokaín nižším dílerom ale aj koncovým užívateľom. „Zločinecká skupina v zložení Tibor Gubáň, Peter Šoka, Miroslav Farkaš, Dávid Lukáč, René Strausz a Zuzana Strausz Plačková, pôsobiaca na území Trnavského, Bratislavského a Trenčianskeho kraja, v čase od roku 2012 až po súčasnosť, vykonávali za účelom zisku, prostredníctvom vytvorenej infraštruktúry osôb, dovoz drogy zvanej kokaín a následne ju distribuovali cez sieť dílerov tejto zločineckej skupiny koncovým užívateľom drogy,“ píše sa v uznesení.

Podľa TV Markíza pri domovej prehliadke u manželov zaistili šesť mobilných telefónov, notebook a občiansky preukaz na meno Mário Herák. Podľa vyšetrovateľa doteraz odmietli vypovedať a trvajú na tom, že sú nevinní. Z uznesenia o obvinení tiež vyplýva, že ich odpočúvali. „Bola ustálená komunikácia páchateľov ohľadom páchania skutkov a boli ustálené jednotlivé objekty, v ktorých sa páchatelia zdržiavali,“ uvádza sa v uznesení.

NAKA obvinila celkovo 15 ľudí

NAKA obvinila v rámci protidrogovej akcie na západe Slovenska 15 osôb. Zaistila viac ako deväť kilogramov pervitínu. Informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. "Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa.

Počas domových prehliadok zaistili policajti viac ako deväť kíl metamfetamínu, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90-tisíc jednorazových dávok drogy. Zaistili aj zbrane, strelivo, cigarety a viac ako 70-tisíc eur v hotovosti. Podľa Úradu špeciálnej prokuratúry mala skupina minimálne od roku 2012 pôsobiť na území Bratislavského a Trnavského kraja.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok