Trnavských piťovcov poslali pre vydieranie do väzenia

SITA
6.11.2012 14:39

Za vydieranie podnikateľa poslal dnes Okresný súd v Trnave na štyri roky do väzenia Adama Š. z Trnavy a Igora D. z Bratislavy, ktorí údajne patrili k zločineckej skupine známej ako piťovci.

Trnavských piťovcov poslali pre vydieranie do väzenia
SITA

Policajti Úradu boja proti organizovanej kriminalite v súčinnosti s Útvarom osobitného určenia Prezídia Policajného zboru zorganizovali vlani v septembri akciu, počas ktorej vydieračov zadržali. Dnešný rozsudok na dolnej hranici stanovenej trestnej sadzby nie je právoplatný, obaja obžalovaní proti nemu okamžite odvolali.

Tretí z aktérov vydierania Viktor M. nesedel na lavici obžalovaných, pretože sa rozhodol spolupracovať s políciou. V pozícii svedka prostredníctvom telemostu porozprával o fungovaní piťovcov, aj jej trojčlennej trnavskej časti. "Našej skupine patrila celá Trnava,“ povedal svedok, ktorý prezradil aj kódovanú reč z odpočutých telefonátov.

Na začiatku vydierania trnavského podnikateľa bol práve Viktor M., ktorý potreboval betónové základy pod chatu v Stupave. Adam Š. oslovil svojho kamaráta z detstva, podnikateľa v stavebníctve, ktorý vypracoval cenovú ponuku na viac ako 12-tisíc eur. Stavebník považoval cenu za urážku a tak trojica od podnikateľa požadovala "odškodné“ vo výške cenovej ponuky.

Aby podnikateľ vedel, že to myslia vážne, na benzínovej pumpe pri Trnave ho fyzicky napadli. Podnikateľ sa obrátil na políciu, ktorá odpočúvala telefóny podozrivých a ešte pred odovzdaním peňazí zakročila. Obaja obžalovaní svoju vinu v tomto prípade odmietli, iniciátorom aj hlavným aktérom vymáhania peňazí bol podľa nich práve Viktor M. Obaja tiež popreli, že by boli členmi nejakej zločineckej skupiny.

Adam Š. v záverečnej reči povedal, že vlaňajšie zadržanie Juraja O. (Piťa), ako aj ďalších údajných členov zločineckej skupiny bolo len predvolebnou kampaňou vtedajšieho ministra vnútra. Všetci traja trnavskí piťovci sú obvinení aj v prípade výbuchu domu a auta Róberta T. v Trnave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok