Mimoriadna schôdza k cenám potravín má byť v stredu, po jej ukončení sú na pláne ďalšie

TA3 TASR
28.9.2021 18:09

Mimoriadna 44. schôdza parlamentu venovaná cenám potravín má byť v stredu od 8.00 h. Po jej skončení by sa mala uskutočniť schôdza k stavu verejných financií a následne schôdza k zdravotníckym témam.

Nákup supermarket potraviny nakupovanie 1140px (TASR/Jaroslav Novák)
TASR/Jaroslav Novák

Rokovanie k posilneniu cenovej stability potravín iniciovali poslanci Smeru-SD. Uznesením chcú žiadať vládu, aby predložila parlamentu správu vrátane harmonogramu o prijatých opatreniach na zamedzenie nežiaduceho cenového vývoja potravín. 

Aj ďalšiu mimoriadnu schôdzu podnietili poslanci Smeru-SD. Vláda by podľa nich mala predložiť plán na stabilizáciu stavu verejných financií od roku 2022. Opoziční poslanci v návrhu uznesenia konštatujú, že verejný dlh v roku 2020 stúpol oproti roku 2019 o 12,4 percentuálneho bodu (p. b.) a prekročil tak najvyššie sankčné pásmo ústavného limitu na verejný dlh. Aj v tomto roku podľa nich verejný dlh ďalej rastie.

Po ukončení schôdze o verejných financiách je plánovaná ďalšia mimoriadna schôdza. V rámci nej by poslanci mali diskutovať o návrhu nezaradených poslancov Tomáša Tarabu a Filipa Kuffu na prijatie uznesenia "ku katastrofálnemu stavu v slovenskom zdravotníctve a k ohrozeniu verejného zdravia občanov Slovenskej republiky".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok