Očkovanie druhých dávok vakcíny AstraZeneca sa končí začiatkom októbra

TA3 TASR
28.9.2021 17:31

Očkovanie druhých dávok vakcíny Vaxzevria (pôvodne AstraZeneca) sa končí začiatkom októbra. Posledný termín, keď bude možné aplikovať druhú dávku, je 6. október. Upozorňuje na to Ministerstvo zdravotníctva SR, ktoré v spolupráci s vakcinačnými centrami v každom kraji otvára posledné termíny očkovania druhých dávok. Informovala o tom hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová.

AstraZeneca ampulka 1140 px
TASR/AP

Čakateľov na druhú dávku kontaktovali

 "Ministerstvo prostredníctvom svojho call centra telefonicky kontaktovalo všetkých čakateľov na druhú dávku, evidovaných systémom a dané termíny im boli ponúknuté. Tí občania, ktorí sú registrovaní v systéme ako čakatelia na druhú dávku Vaxzevria, no z rôznych dôvodov nemohli byť zastihnuteľní telefonicky, dostali notifikačnú SMS správu od Národného centra zdravotníckych informácií s upozornením na posledné otvorené termíny," priblížila hovorkyňa s tým, že termíny sú zverejnené na stránke ministerstva.

Aktuálne na Slovensku prebieha očkovanie druhou dávkou  Vaxzevria, očkovanie prvou dávkou vakcíny bolo ukončené k 11. máju tohto roka. Oboma dávkami bolo doposiaľ zaočkovaných 418.111 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok