Prokurátor už nepredloží ďalšie dôkazy voči Ághovi v kauze televíznych zmeniek

TA3 TASR
28.9.2021 11:28

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta už Špecializovanému trestnému súdu v Pezinku nepredloží ďalšie dôkazy voči obžalovanému Štefanovi Ághovi v kauze televíznych zmeniek TV Markíza.

ÁGH
TASR/Jakub Kotian

Šanta predložil viacero úradných záznamov vo veci zmeniek. Predtým vypovedala znalkyňa a čítali sa listiny, ktoré obsahovali utajovanú skutočnosť. Z tejto časti pojednávania bola vylúčená verejnosť.

Obhajoba obžalovaného následne predložila súdu už v lete avizovaný dôkaz - obálku. Malo by ísť o správu Slovenskej informačnej služby, ktorá by mala dokazovať, že tajná služba vedela o existencii zmeniek. Zároveň obhajoba požiadala, aby súd zvážil, či opätovne vylúči verejnosť, pokiaľ by pripustil tento dôkaz. Predseda senátu rozhodne, či dôkaz pripustí, v utorok popoludní.  

Proces je naplánovaný aj na stredu 29. septembra. Naposledy 10. septembra vypovedal pred súdom prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik a podnikateľ Milan Fiľo. V prípade viac ako mesiac predtým vypovedali aj bývalí riaditelia TV Markíza, podnikateľ Jozef Dufčák a iní svedkovia.

Pojednávanie so Štefanom Ághom sa začalo minulý rok v závere novembra. Obžalovaný vinu popiera a vyhlasuje, že žiadne zmenky v sume 34,5 milióna eur nesfalšoval a sú pravé. 

V minulosti figuroval ako obvinený v kauze, v ktorej v januári Najvyšší súd SR právoplatne odsúdil exriaditeľa TV Markíza Pavla Ruska a podnikateľa Mariana Kočnera na 19-ročné tresty odňatia slobody. Štefana Ágh, označovaného v kauze Gamatex za pravú ruku Kočnera, napokon vylúčili na samostatné konanie. Počas procesu s odsúdenou dvojicou vypovedal ako svedok v júli 2019.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok