Koaličná rada by sa mala zaoberať zmenami v polícii aj trestami za marihuanu

TA3 TASR
27.9.2021 18:08

Koaličná rada má riešiť zmeny v Policajnom zbore, zriadenie komisie na kontrolu informačno-technických prostriedkov či zmiernenie trestov za marihuanu. Na sociálnej sieti o tom informoval predseda Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa.

Zarážajúce, ale nie prekvapivé. OĽANO komentuje zločineckú skupinu na ministerstve
TASR/Jaroslav Novák

Šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová pre uviedla, že koalícia by sa mala zaoberať aj prepojením diaľníc D1 a D4. Koaličná rada by mala rokovať popoludní.

Krúpa avizoval, že koaličná rada by sa mala zaoberať zmenami v polícii. Zmeny by sa podľa neho mal dočkať aj systém menovania a odvolávania policajného prezidenta tak, ako uvádzala koalícia v programovom vyhlásení vlády.

Krúpa očakáva dohodu medzi koaličnými partnermi na zriadení komisie na kontrolu informačno-technických prostriedkov, o ktorej by poslanci mali v parlamentne rokovať v októbri. "Posledným návrhom zákona je snaha o zmiernenie trestov za marihuanu tak, aby sa legislatíva v tomto smere konečne priblížila reálnym potrebám 21. storočia," povedal Krúpa s tým, že je potrebné odlíšiť dílera od užívateľa drog.

Šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš a vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) potvrdili, že budú diskutovať, či otvoria mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR k zvyšovaniu cien energií, ktorú inicioval opozičný Smer-SD. Obaja v otvorení mimoriadnej schôdzi problém nevidia. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) má avízo, že SaS chce otvoriť mimoriadnu schôdzu. Je podľa neho správne  baviť sa na tému zvyšovania cien energií, pretože to ľudí zaujíma.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok