Prezidentka hovorila s premiérom o dianí v bezpečnostných zložkách, stretne sa aj s Ficom

TA3 TASR
27.9.2021 12:01

Prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok diskutovala v Prezidentskom paláci s premiérom Eduardom Hegerom o aktuálnej situácii v bezpečnostných zložkách.

K rovnakej téme sa plánuje stretnúť aj s predsedom opozičného Smeru-SD Robertom Ficom, ale aj predsedom parlamentu a koaličného hnutia Sme rodina Borisom Kollárom a lídrom mimoparlamentného Hlasu-SD Petrom Pelegrinim. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec. "Na stretnutiach s nimi plánuje hovoriť aj o tom, ako upokojiť situáciu na Slovensku," doplnil hovorca. Stretnutie s Ficom sa uskutoční ešte v pondelok, ďalšie majú byť v najbližších dňoch.

 

Témou rokovania prezidentky s predsedom vlády bol tiež vývoj pandémie ochorenia COVID-19. "Premiér prezidentku informoval aj o situácii vo vládnej koalícii, pričom jej povedal, že je pripravený na všetky varianty v záujme udržania politickej stability a takisto plnenia vládneho programu," priblížila jeho hovorkyňa Ľubica Janíková.

Dianie v orgánoch činných v trestnom konaní riešila aj Bezpečnostná rada SR. Rozhodla o vzniku pracovnej skupiny pre obnovu dôvery v právny štát, ktorá začala fungovať minulý týždeň. Pripraviť má konkrétne návrhy zmien na zlepšenie fungovania súdov, polície a prokuratúry.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok