Bojnická nemocnica reaguje na aktuálnu situáciu, opätovne zaviedla triáž pacientov

TA3 TASR
27.9.2021 11:26

Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach od pondelka opätovne zaviedla triáž pacientov pri vstupe do areálu. Reaguje tak na aktuálnu epidemickú situáciu. Informovalo o tom zdravotnícke zariadenie na svojej stránke.

Bojnická nemocnica reaguje na aktuálnu situáciu, opätovne zaviedla triáž pacientov
TASR/Pavol Remiaš

Stan, ktorý bude slúžiť ako filter pre pacientov, zriadila nemocnica v spolupráci s dobrovoľníkmi civilnej ochrany v rámci prijatých opatrení v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID–19. V prevádzke bude každý pracovný deň v čase od 6.00 h do 18.00 h. "Personál v stane bude každému návštevníkovi nemocnice merať telesnú teplotu, vypisovať čestné vyhlásenie pacienta a na záver dostane návštevník lístok s dátumom, že prešiel vstupným filtrom," uviedla bojnická NsP.

V prípade, že sa v stane prihlási pozitívny pacient, ktorý potrebuje RTG vyšetrenie, jeden z pracovníkov stanu ho bude sprevádzať na RTG do pavilónu COVID–19. "Vedenie nemocnice sa rozhodlo pre tento krok preto, aby zabránilo možnému riziku rozšírenia nového koronavírusu v priestoroch nemocnice," dodala NsP. Nemocnica od pondelka v nadväznosti na epidemiologickú situáciu spustí i prevádzku oddelenia pre pacientov s ochorením COVID-19 s 25 lôžkami. Rovnako i urgentný príjem pre ľudí, ktorí majú ochorenie COVID-19, prípadne podozrenie naň.  

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok