Americký bombardér sa priblížil k ruským hraniciam. Ich stíhačky ho sprevádzali kým sa nevzdialil

TA3 TASR
26.9.2021 17:20

Tri ruské stíhačky Suchoj SU-35S sprevádzali nad Tichým oceánom americký bombardér B-52H, pretože sa priblížil k ruským hraniciam. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na ruské ministerstvo obrany.

SU-27 stíhačka 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Podľa informácií ruských vojenských úradov zaznamenali radary protivzdušných síl v ruskom východnom vojenskom okruhu pohybujúci sa cieľ, ktorý mieril k ruským hraniciam.

"Do vzduchu sme vyslali tri stíhačky SU-35S protivzdušných síl východného vojenského okruhu, aby klasifikovali a sprevádzali cudzie lietadlo. Posádka vzdušných síl Ruska identifikovala vzdušný cieľ ako strategický bombardér B-52H Spojených štátov a sprevádzala ho nad vodami Tichého oceánu... Nedopustili sme, aby boli narušené štátne hranice alebo, aby prišlo k nebezpečnému vzájomnému priblíženiu lietadiel vo vzduchu," uviedol ruský rezort obrany.

Podľa ruských vojenských úradov sa ruské stíhačky vrátili na základňu po tom, ako sa americký bombardér vzdialil od ruských hraníc. "Let ruských stíhačiek sa konal za prísneho dodržiavania medzinárodných pravidiel o využívaní vzdušného priestoru," uviedli ruské vojenské úrady.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok